Kotivinkki

Ella Kannisen simppeli simpukkapasta – pasta alle vongole on yksinkertaisuudessaan loistava

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Italian-tuntija, toimittaja ja juontaja Ella Kannisen luottoresepti on simppeli simpukkapasta. Pasta kannattaa jättää napakaksi ja kypsentää loppuun pannulla, jolloin se imee simpukan makuja. – Pastasuosikkini on simpukkapasta. Pasta alle vongolea syödään lähes koko Italiassa, pohjoisimpia vuoristoalueita lukuun ottamatta. Suosittua siitä tekee helppous ja edulliset raaka-aineet.
MA
5
1
Julkaistu: 25.2.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 1 kgsydänsimpukoita
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1–2 tl kuivattua chilirouhetta
  • 2 rkloliiviöljyä
  • ¾ dl valkoviiniä
  • 2 rkllehtipersiljaa hienonnettuna

Lisäksi

  • 400 gspagettia
  • suolaa pastaveteen
Tulosta

Ella Kannisen simppeli simpukkapasta valmistuu näin:

  1. Pese simpukat huolellisesti kylmällä vedellä ja heitä rikkoutuneet pois.
  2. Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä 0,5–1 dl keitinvettä.
  3. Hienonna valkosipulit. Paista valkosipulia ja chilirouhetta oliiviöljyssä isolla, kannellisella pannulla pari minuuttia. Lisää simpukat pannulle, säädä liesi kuumimmalle ja anna simpukoiden kypsyä kannen alla pari minuuttia. Kun simpukat ovat auenneet, lisää viini ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada kypsä pasta ja loraus pastan keitinvettä pannulle. Anna pastan tekeytyä simpukoiden kanssa pannulla pari minuuttia. Hienonna runsaasti tuoretta lehtipersiljaa simpukkapastan päälle.
MITÄ PIDIT?
5
1 kommentti