Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ella Kannisen simppeli simpukkapasta – pasta alle vongole on yksinkertaisuudessaan loistava

20 min

Italian-tuntija, toimittaja ja juontaja Ella Kannisen luottoresepti on simppeli simpukkapasta. Pasta kannattaa jättää napakaksi ja kypsentää loppuun pannulla, jolloin se imee simpukan makuja. – Pastasuosikkini on simpukkapasta. Pasta alle vongolea syödään lähes koko Italiassa, pohjoisimpia vuoristoalueita lukuun ottamatta. Suosittua siitä tekee helppous ja edulliset raaka-aineet.

25.2.2021
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
sydänsimpukoita
3
valkosipulinkynttä
1–2 tl
kuivattua chilirouhetta
2 rkl
oliiviöljyä
¾ dl
valkoviiniä
2 rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
Lisäksi
400 g
spagettia
suolaa pastaveteen

Ella Kannisen simppeli simpukkapasta valmistuu näin:

  1. Pese simpukat huolellisesti kylmällä vedellä ja heitä rikkoutuneet pois.
  2. Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä 0,5–1 dl keitinvettä.
  3. Hienonna valkosipulit. Paista valkosipulia ja chilirouhetta oliiviöljyssä isolla, kannellisella pannulla pari minuuttia. Lisää simpukat pannulle, säädä liesi kuumimmalle ja anna simpukoiden kypsyä kannen alla pari minuuttia. Kun simpukat ovat auenneet, lisää viini ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada kypsä pasta ja loraus pastan keitinvettä pannulle. Anna pastan tekeytyä simpukoiden kanssa pannulla pari minuuttia. Hienonna runsaasti tuoretta lehtipersiljaa simpukkapastan päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt