Raikkaasti aasialaista
Dumpling-salaattiin syttyy ihana himo, sillä seesamia ja valkosipulia yhdistelevää kastiketta on vaikea vastustaa
20 min
Pakastealtaan dumplingeista valmistuu raikas salaatti kurkun, kevätsipulin ja korianterin kanssa. Mausteisen makea kastike marinoi kaikki ainekset ihanaksi.
Reseptin ainekset
2
300 g
dumpling tai gyoza (pakaste)
1 rkl
rypsiöljyä
1 dl
vettä
Kastike:
2 cm pala
inkivääriä
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
soijakastiketta
2 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
sokeria
1 rkl
paahdettua seesamiöljyä
2 tl
seesaminsiemeniä
Lisäksi:
1
kurkku (300 g)
2
kevätsipulin vartta
1 rku
korianteria
Dumpling-salaatti – ohje:
- Kuumenna kannellisessa pannussa öljy ja lisää dumplingit tai gyozat. Paista hetki kunnes ne ovat saaneet kauniin paistopinnan ja lisää vesi. Peitä kannella ja anna hautua 5 minuuttia miedolla lämmöllä poreillen.
- Valmista sillä välin kastike. Kuori ja hienonna inkivääri sekä valkosipulinkynsi. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset tarjoilukulhoon ja sekoita.
- Paloittele kurkku suupalan kokoisiksi paloiksi. Hienonna kevätsipuli ja korianteri. Lisää kurkku, kevätsipuli ja korianteri kulhoon. Lisää päälle paistetut dumplingit tai gyozat ja sekoita. Nauti heti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat