4,5(2)
Dulce de leche -jälkiruoka
Gluteeniton
Kasvis
Munaton
1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min
Reseptin ainekset
6 annosta
397 gkondensoitua maitoa
3 kplbanaania
3 dlmustikoita
10 dlvaniljajäätelöä

Nosta maitosäilykepurkki avaamattomana kattilaan. Kaada päälle vettä niin, että purkki peittyy kokonaan.

Keitä miedolla lämmällä kannen alla 1 1/2 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa, sillä purkin pitää olla veden alla koko ajan. Purkin sisältö muuttuu toffeemaiseksi kastikkeeksi kypsyessään.

Nosta purkki jäähtymään.

Kuori banaanit ja halkaise ne pituussuunnassa. Grillaa tai pariloi banaanit ja nosta ne tarjoilulautasille.

Jaa mustikat jälkiruoka-astioihin.

Pyöräytä jokaiseen vaniljajäätelöpallo. Viimeistele dulce de leche -jälkiruoka argentiinalaisten rakastamalla toffeekastikkeella, dulce di lechellä eli keitetyllä kondensoitulla maidolla.

  • Aitoa dulce de lechea voit löytää valmiina hyvinvarustetuista kaupoista ja erikoisherkkumyymälöistä.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.