Duchesseperunat
1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
40 minDuchesseperunat nostavat koreudellaan annoksen uudelle tasolle!
KA
GL
4.2
Kuvat
Julkaistu 11.10.2012

Duchesseperunat
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 1200 gperunaa (jauhoista, esim. Rosamunda)
- 50 gvoita
- 3 kplkeltuaista
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlvalkopippuria
- 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois.
Soseuta perunat roisisti haarukalla ja purista sitten siivilän läpi lusikan selällä hiertäen. Lisää joukkoon voi. Anna soseen hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon keltuaiset ja mausteet.
Siirrä perunamassa pursotinpussiin, johon kiinnität pursotinteräksi tähtityllan. Pursota seos ruusukkeiksi leivinpaperin päälle uunipellille tai voidellun uuninkestävän vadin reunoille.
Gratinoi duchesseperunoita 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
Tarjoa duchesseperunoita esimerkiksi kuhan kanssa.