


Duchesseperunat
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Duchesseperunat ovat ranskalainen ruokalaji, jossa perunamuusi pursotetaan ruusukkeiksi ja paistetaan uunissa. Lisuke nostaa koreudellaan annoksen uudelle tasolle!
Reseptin ainekset
6 annosta
Duchesseperunat
1200 g
perunaa (jauhoista, esim. Rosamunda)
50 g
voita
3
keltuaista
½ tl
suolaa
½ tl
valkopippuria
¼ tl
jauhettua muskottipähkinää
Duchesseperunat – ohje:
- Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois.
- Soseuta perunat roisisti haarukalla ja purista sitten siivilän läpi lusikan selällä hiertäen. Lisää joukkoon voi. Anna soseen hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon keltuaiset ja mausteet.
- Siirrä perunamassa pursotinpussiin, johon kiinnität pursotinteräksi tähtityllan. Pursota seos ruusukkeiksi leivinpaperin päälle uunipellille tai voidellun uuninkestävän vadin reunoille.
- Gratinoi duchesseperunoita 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
- Tarjoa duchesseperunoita esimerkiksi kuhan kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
