Maku

Duchesseperunat

1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Duchesseperunat nostavat koreudellaan annoksen uudelle tasolle!
KA
GL
4.2
1
Julkaistu 11.10.2012


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 1200 gperunaa (jauhoista, esim. Rosamunda)
  • 50 gvoita
  • 3 kplkeltuaista
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
Tulosta

Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois.

Soseuta perunat roisisti haarukalla ja purista sitten siivilän läpi lusikan selällä hiertäen. Lisää joukkoon voi. Anna soseen hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon keltuaiset ja mausteet.

Siirrä perunamassa pursotinpussiin, johon kiinnität pursotinteräksi tähtityllan. Pursota seos ruusukkeiksi leivinpaperin päälle uunipellille tai voidellun uuninkestävän vadin reunoille.

Gratinoi duchesseperunoita 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Tarjoa duchesseperunoita esimerkiksi kuhan kanssa.

1 kommentti