Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Duchesseperunat

1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min

Duchesseperunat ovat ranskalainen ruokalaji, jossa perunamuusi pursotetaan ruusukkeiksi ja paistetaan uunissa. Lisuke nostaa koreudellaan annoksen uudelle tasolle!

11.10.2012
Reseptin ainekset
6 annosta
Duchesseperunat
1200 g
perunaa (jauhoista, esim. Rosamunda)
50 g
voita
3
keltuaista
½ tl
suolaa
½ tl
valkopippuria
¼ tl
jauhettua muskottipähkinää

Duchesseperunat – ohje:

  1. Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois.
  2. Soseuta perunat roisisti haarukalla ja purista sitten siivilän läpi lusikan selällä hiertäen. Lisää joukkoon voi. Anna soseen hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon keltuaiset ja mausteet.
  3. Siirrä perunamassa pursotinpussiin, johon kiinnität pursotinteräksi tähtityllan. Pursota seos ruusukkeiksi leivinpaperin päälle uunipellille tai voidellun uuninkestävän vadin reunoille.
  4. Gratinoi duchesseperunoita 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
  5. Tarjoa duchesseperunoita esimerkiksi kuhan kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt