Duchesseperunat

1 h 10 min
4
1

Duchesseperunat

KA
GL
1
4
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1200 gperunaa (jauhoista, esim. Rosmariini)
  • 50 gvoita
  • 3 kplkeltuaista
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois.

Soseuta perunat roisisti haarukalla ja purista sitten siivilän läpi lusikan selällä hiertäen. Lisää joukkoon voi. Anna soseen hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon keltuaiset ja mausteet.

Siirrä perunamassa pursotinpussiin, johon kiinnität pursotinteräksi tähtityllan. Pursota seos ruusukkeiksi leivinpaperin päälle uunipellille tai voidellun uuninkestävän vadin reunoille.

Gratinoi duchetteperunoita 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Tarjoa duchetteperunoita myllärin tapaan valmistetun kuhan kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä