Dinosauruspiirakat

50 min
0
0

Dinosauruspiirakat

KA
0
0
Teksti Kaarina Roininen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

Pohjataikina

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1 dlperunasosejauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 125 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 dlvettä

Täyte

  • 1/2 dlpuuroriisiä
  • 150 gkeittokinkkua
  • 150 gananasta (renkaita)
  • 100 gkesäkurpitsaa (raastettuna)
  • 1/2 dlruohosipulia (silputtuna)
  • 200 gtuorejuustoa (ruohosipuli)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlvalkopippuria

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Pinnalle

  • 1 dlseesaminsiemeniä
  • 1 tlroseepippuria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista pohjataikina. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon pehmeä rasva.
Lisää kylmä vesi. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Anna taikinan turvota jääkaapissa sen aikaa, kun valmistat täytteen.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi, huuhdo kylmällä vedellä siivilässä ja jätä hetkeksi valumaan.
Leikkaa kinkku ja ananasrenkaat pienen pieniksi kuutioiksi.
Raasta kesäkurpitsa kuorineen karkealla terällä.
Levitä kesäkurpitsaraaste laakealle lautaselle ja kypsennä mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia.
Sekoita riisin joukkoon kaikki täytteen aineet.
Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Kauli puolet taikinasta jauhoisella työpöydällä ohueksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla (halkaisija n. 10 cm) piiraspohjia. Muotiksi käy esim. tarpeeksi suuri kuppi.
Pane täytettä keskelle, nosta reunat suoraan ylöspäin ja ummista painamalla reunat toisiaan vasten sormin.
Nosta piiras pellille leivinpaperin päälle. Rypytä liitoskohta vielä sormin laineikkaaksi. Näin dinosaurukselle muodostuu selkä. Jätä tilaa päälle ja hännälle.
Pyörittele jäljelle jääneistä taikinaosista pyöreä pää ja pitkänomainen häntä. Liimaa ne kiinni vedellä ja litistä sormin vähän kolmiomaisiksi.
Valmista toinen puoli taikinaa piirakoiksi samalla tavalla.
Voitele piirakat munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Asettele pippurit silmiksi painaen niitä sormin kevyesti pään molemmin puolin.
Paista piirakoita uunin keskiritilätasolla 15–18 minuuttia.
Piirakat voi tarvittaessa pakastaa.
•Voit käyttää piirakoiden kuoritaikinana myös valmista pakastettua ruisperunataikinaa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä