Kotivinkki

Dim sumit valmistuvat kätevästi kotikeittiössä – kiinalaisilla taikinanyyteillä teet vaikutuksen illallisseurueeseen

1 h 25 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
45 min
Dim sum -nyytit kypsennetään höyryttämällä. Nauti herkulliset kiinalaiset dim sumit valkosipuli-viinietikkadipin ja rapean chiliöljyn kanssa. Kokeile ja rakastu!
0
0
Julkaistu: 26.1.2022


Reseptin ainekset (n. 25 kpl)

Täyte

  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 200 gpaksoita
  • 1 rklöljyä
  • 400 gbroilerin jauhelihaa
  • 1 rkukorianteria
  • ½ dlhoisinkastiketta
  • ½ tlsuolaa

Taikina

  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 4 dlmaitoa

Valkosipuli-viinietikkadippi

  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rklmaapähkinäöljyä
  • 2 rklriisiviinietikkaa
  • 1 rklvaaleaa soijakastiketta

Lisäksi

  • rapeaa chiliöljyä
Tulosta

Dim sum -nyytit valmistuvat näin:

  1. Hienonna sipulit ja leikkaa paksoi ohuiksi suikaleiksi. Paista jauhelihaa öljyssä paistinpannulla pari minuuttia. Lisää sipulit ja paksoi ja jatka paistamista noin 5 minuuttia. Siirrä pannu syrjään liedeltä. Hienonna korianteri ja sekoita täytteen joukkoon hoisinkastikkeen ja suolan kanssa.
  2. Tee dippi. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kaikki dipin aineet ja anna tekeytyä huoneenlämmössä dim sumien valmistamisen ajan.
  3. Sekoita kuivat aineet joko käsin tai mittaa ne monitoimikoneen kulhoon. Jatka sekoittamista ja kaada samalla maito ohuena nauhana joukkoon. Vaivaa pari minuuttia tai kunnes taikina on muodostunut.
  4. Laita bambukorille sopivan kokoiseen kattilaan vettä niin, että korin pohja ei koske veteen. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Jaa taikina 25 osaan ja pyöritä osat palloiksi. Kauli pallot ohuiksi letuiksi ja lusikoi täytettä letuille. Käännä letut puolikuun muotoon ja nipistele reunat huolellisesti kiinni. Kypsennä dim sumeja höyrykorissa muutamassa erässä 12–15 minuuttia. Syö dim sum -nyytit lämpiminä dipin ja rapean chiliöljyn kanssa.

Vinkki!

Dim sum -nyytteihin voi laittaa täytteeksi jauhelihan sijaan tai lisäksi hienonnettuja katkarapuja.

Kommentoi »