Dim sumit valmistuvat kätevästi kotikeittiössä – kiinalaisilla taikinanyyteillä teet vaikutuksen illallisseurueeseen
1 h 25 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
45 minDim sum -nyytit kypsennetään höyryttämällä. Nauti herkulliset kiinalaiset dim sumit valkosipuli-viinietikkadipin ja rapean chiliöljyn kanssa. Kokeile ja rakastu!
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.1.2022

Dim sumit valmistuvat kätevästi kotikeittiössä – kiinalaisilla taikinanyyteillä teet vaikutuksen illallisseurueeseen
Reseptin ainekset (n. 25 kpl)
Täyte
- 1sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 200 gpaksoita
- 1 rklöljyä
- 400 gbroilerin jauhelihaa
- 1 rkukorianteria
- ½ dlhoisinkastiketta
- ½ tlsuolaa
Taikina
- 7 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlsuolaa
- 4 dlmaitoa
Valkosipuli-viinietikkadippi
- 2valkosipulinkynttä
- 2 rklmaapähkinäöljyä
- 2 rklriisiviinietikkaa
- 1 rklvaaleaa soijakastiketta
Lisäksi
- rapeaa chiliöljyä
Dim sum -nyytit valmistuvat näin:
- Hienonna sipulit ja leikkaa paksoi ohuiksi suikaleiksi. Paista jauhelihaa öljyssä paistinpannulla pari minuuttia. Lisää sipulit ja paksoi ja jatka paistamista noin 5 minuuttia. Siirrä pannu syrjään liedeltä. Hienonna korianteri ja sekoita täytteen joukkoon hoisinkastikkeen ja suolan kanssa.
- Tee dippi. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kaikki dipin aineet ja anna tekeytyä huoneenlämmössä dim sumien valmistamisen ajan.
- Sekoita kuivat aineet joko käsin tai mittaa ne monitoimikoneen kulhoon. Jatka sekoittamista ja kaada samalla maito ohuena nauhana joukkoon. Vaivaa pari minuuttia tai kunnes taikina on muodostunut.
- Laita bambukorille sopivan kokoiseen kattilaan vettä niin, että korin pohja ei koske veteen. Kuumenna kiehuvaksi.
- Jaa taikina 25 osaan ja pyöritä osat palloiksi. Kauli pallot ohuiksi letuiksi ja lusikoi täytettä letuille. Käännä letut puolikuun muotoon ja nipistele reunat huolellisesti kiinni. Kypsennä dim sumeja höyrykorissa muutamassa erässä 12–15 minuuttia. Syö dim sum -nyytit lämpiminä dipin ja rapean chiliöljyn kanssa.
Vinkki!
Dim sum -nyytteihin voi laittaa täytteeksi jauhelihan sijaan tai lisäksi hienonnettuja katkarapuja.

Valmiina tuliseen illanviettoon? Sichuanilainen hot pot on kiinalainen versio fonduesta
Kotivinkki

Mummon tofu eli Ma Po Tofu on kiinalainen klassikko – ota Lily Lee -ravintolan resepti talteen ja ihastu!
Kotivinkki

Chiliöljy – kotitekoinen mausteöljy ruoan maustamiseen ja paistamiseen
Meillä kotona

Höyrytetyt dumplingit – perinteisesti kypsytetyt aasialaiset nyytit täytetään tuoreilla kasviksilla
Maku

Paistetut dumplingit – rapean taikinakuoren sisältä paljastuu aasialaisittain maustettu broileritäyte
Maku

Keitetyt dumplingit – kimchillä ja inkiväärillä maustettu katkaraputäyte tuo aasialaisiin taikinanyytteihin sopivasti potkua
Maku

Dumpling-taikina – näin valmistat aasialaisten taikinanyyttien kuoret
Maku

Aasialainen varhaiskaalisalaatti yhdistää rapeat kasvikset ja koukuttavan maapähkinävoi-inkiväärikastikkeen
Kotivinkki