


Tattikeitto pakastetuista tateista – testaa Anu Pentikin resepti
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Anu Pentikin datsan tattikeitto valmistetaan pakastetuista tateista. Sienikeitossa tatit ovat verhoutuneet maitoharson alle ja keitto on myös lasten suuhun suloisen pehmeää.
Reseptin ainekset
8 annosta
2
sipulia
1 rkl
rypsiöljyä
350 g
tatteja (pakaste)
16 dl
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2 dl
smetanaa
1/4 rkl
vuori- tai merisuolaa (tai Maldon-suolaa)
2 dl
rasvatonta maitoa
Koristeeksi
1 dl
tuoretta timjamia
Datsan tattikeitto – ohje:
- Pilko sipulit ja kuullota sipulisilppu öljytilkan kanssa. Pyöräytä kattilan pohjalla myös sulatetut ja silputut sienet. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Keitä 10 minuuttia.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon smetana ja tarkista maut, mausta tarvittaessa suolalla. Anna keiton poreilla 5 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu, lämmin maito ja korista keitto timjamilla.
- Jaa keitto annosmaljoihin ja lusikoi halutessasi koristeeksi päälle vielä kuohkeaa maitovaahtoa. Tarjoa välittömästi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat