Kotivinkki

Currytahna

20 min
5
0

Currytahna

Currytahnaa saat kaupastakin, mutta itse tehty currytahna on upea makuelämys. Tee tahna jääkaappiin ja lisää sen avulla ruokiin aasialainen vivahde.
Teksti Kati Lindfors
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 3vihreää chiliä
  • 2sitruunaruohoa
  • 1limetti (kuori ja mehu)
  • 1 rklraastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 ruukkukorianteria (varsineen)
  • 1 rklkalakastiketta
  • 1 rklöljyä
  • 1 tljauhettua korianteria
  • 1 tljauhettua juustokuminaa
  • 1salottisipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1 tlmustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valmistusohje
1. Huuhtele chilit ja poista kannat. Poista myös siemenet, jos haluat currytahnaan miedompaa tulisuutta. Leikkaa chilit muutamaan palaan ja lisää pienen teholeikkuriin tai kapeaan ja korkeaan sauvasekoittimen kulhoon.
2. Leikkaa sitruunaruohosta kova kanta pois. Jos päällimmäiset lehdet ovat kovin kuivakat, kuori myös ne. Hienonna sitruunaruohot veitsellä mahdollisimman hienoksi ja lisää kulhoon. (Sitruunaruoho on aromaattinen, mutta rakenteeltaan kova maustekasvi. Se ei pehmene kypsennettäessä tai pilkkoudu aina leikkurissakaan.)
3. Pese limetti huolellisesti, raasta vihreä kuori ja purista mehu kulhoon.

4. Kuori ja raasta inkivääri ja leikkaa korianteri varsineen kulhoon. Lisää kalakastike, öljy ja jauhetut mausteet. Aja currytahna koneella tai sauvasekoittimella hienoksi.

5. Kuori ja hienonna sipulit mahdollisimman hienoksi. Sekoita lopuksi sipulit currytahnaan käsin. Anna makujen tasaantua vähintään 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä