Maku

Croque Monsieur

0
0

Croque Monsieur

Juustoisen ihana croque monsieur -leipä on täydellinen herkutteluun viikonloppuiltana! Kinkulla ja juustolla täytettyn leivän päälle lusikoidaan täyteläistä bechamel-kastiketta, ja pinta paistetaan sulavan kuplivaksi kuumassa uunissa. Täytä kokonainen leipä ja saat helposti jaettavan herkun useammalle syöjälle!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 3 dltäysmaitoa
  • 2 rklvoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 1 tltimjamia
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 kplciabattaleipä
  • 2 rkldijonsinappia
  • 300 gkinkkuleikkelettä
  • 6 dlgruyere juustoa (raastettuna)
  • 1 dlparmesaania (raastettuna)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Kiehauta kattilassa maito. Sulata voi toisessa kattilassa keskilämmöllä. Sekoita voihin vehnäjauhot ja kääntele 2 minuuttia.

Vatkaa kuuma maito hiljalleen vispilällä voi-jauhoseokseen. Anna porista 2 minuuttia kunnes kastike paksuuntuu. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen jäähtyä hetki.

Leikkaa ciabattaleipä puoliksi pituussuunnassa. Leikkaa leivän päältä pois ohut siivu, jotta sen pinta on tarttuvampi ja tasainen kastikkeelle.

Sivele leivän pohjaosan pinnalle dijonsinappia. Asettele päälle kinkkusiivut. Ripottele päälle reilusti raastettua gruyer-juustoa ja parmesaania. Jätä vajaa puolet juustosta leivän pinnalle ripoteltavaksi myöhemmin. Nosta leivän päälle kansipala.

Paista leipää uunissa 200 asteessa reilu 5 minuuttia kunnes juusto on sulanut ja pinta rapea.

Lusikoi leivän päälle kastiketta. Ripottele pinnalle loput juustoraasteet.

Paahda leipää grillivastuksen alla (tai 250 asteessa) 5 minuuttia kunnes pinta on kupliva ja kauniin ruskea.

Anna leivän jäähtyä hetki. Leikkaa se sopivan kokoisiksi paloiksi juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä