


Crispy chili -munat riisillä – valuva keltuainen kruunaa Imanin ja Leenan helpon lounasreseptin
20 min
Chiliöljyssä paistettu kananmuna riisillä on täydellinen etäpäivän lounas tai kiireisen päivän illallinen. Tästä ruoasta ei makua puutu!
Reseptin ainekset
1 annos
1 dl
puuroriisiä
½
kana- tai kasvisliemikuutio
1 rkl
oliiviöljyä
1
muna
noin 2½ tl
crispy chili -kastiketta (esim. Laoganma)
1 rkl
kevätsipulia hienonnettuna
1 tl
paahdettuja seesaminsiemeniä
Crispy chili -munat riisillä – ohje:
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan liemikuution kanssa (noin 0,4 dl vettä, 15 minuuttia).
- Kaada öljy pannulle. Lisää 2 tl chilikastiketta. Riko muna pannulle ja paista keskilämmöllä pari minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Jätä keltuainen löysäksi.
- Lusikoi lautasen pohjalle keitettyä riisiä ja laita kananmuna kastikkeineen päälle. Lisää päälle 0,5 tl chilikastiketta. Viimeistele kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.
Vinkki!
Laoganma-chilikastiketta löytyy etnisistä kaupoista. Voit käyttää myös Pirkka Parhaiden rapeaa valkosipulia, mutta varo, ettei kastike pala, sillä se sisältää helposti kärähtävää seesamiöljyä.
Lue juttu Imanista ja Leenasta täältä ja kurkkaa myös heidän muut arkireseptinsä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat