Maku

Crispy chili -munat riisillä – valuva keltuainen kruunaa Imanin ja Leenan helpon lounasreseptin

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Chiliöljyssä paistettu kananmuna riisillä on täydellinen etäpäivän lounas tai kiireisen päivän illallinen. Tästä ruoasta ei makua puutu!
GL
MA
0
0
Julkaistu 19.1.2023


Reseptin ainekset (1 annos)

  • 1 dlpuuroriisiä
  • ½kana- tai kasvisliemikuutio
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1muna
  • noin 2½ tlcrispy chili -kastiketta (esim. Laoganma)
  • 1 rklkevätsipulia hienonnettuna
  • 1 tlpaahdettuja seesaminsiemeniä
Tulosta

Crispy chili -munat riisillä – ohje:

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan liemikuution kanssa (noin 0,4 dl vettä, 15 minuuttia).
  2. Kaada öljy pannulle. Lisää 2 tl chilikastiketta. Riko muna pannulle ja paista keskilämmöllä pari minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Jätä keltuainen löysäksi.
  3. Lusikoi lautasen pohjalle keitettyä riisiä ja laita kananmuna kastikkeineen päälle. Lisää päälle 0,5 tl chilikastiketta. Viimeistele kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.

Vinkki!

Laoganma-chilikastiketta löytyy etnisistä kaupoista. Voit käyttää myös Pirkka Parhaiden rapeaa valkosipulia, mutta varo, ettei kastike pala, sillä se sisältää helposti kärähtävää seesamiöljyä.

Lue juttu Imanista ja Leenasta täältä ja kurkkaa myös heidän muut arkireseptinsä.

Kommentoi »