


Punainen chorizopasta on Satokausikalenterin Samuli Karjulan arkibravuuri – "Makea suippopaprika on suosikkini"
30 min
Tuhti pasta ja tomaattisalaatti ovat mainio makupari. Satokausikalenterin kehittäjä Samuli Karjula kokkaa ruokaa kasviksia säästelemättä. "Lempparini on kotimainen makea suippopaprika, joka on alkusyksystä edullisimmillaan."
Reseptin ainekset
4 annosta
Chorizopasta
300 g
tuorepastaa
1 pkt (230 g)
chorizomakkaraa
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
sokeria
1
punainen suippopaprika
2 rkl
tomaattipyreetä
1 rkl
valkoviinietikkaa
Tomaattisalaatti
1 tl
korianterinsiemeniä
250 g
kirsikkatomaatteja
1 rku
basilikaa
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
sokeria
½ tl
valkopippuria
¼ tl
suolaa
Punainen chorizopasta – ohje:
- Tee salaatti. Paahda korianterinsiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua. Kippaa ne salaattikulhon pohjalle. Huuhtele ja puolita tomaatit, revi basilika (säästä osa koristeluun). Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Anna maustua huoneenlämmössä.
- Leikkaa chorizo niin ohuiksi viipaleiksi kuin pystyt. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita makkarat ja valkosipuli pannulle keskilämmölle, lisää sokeri ja karamellisoi noin 10 minuuttia. Huuhtele ja suikaloi paprika. Lisää paprika, tomaattipyree ja valkoviinietikka pannulle. Hauduta noin 10 minuuttia.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta, säästä desi keitinvettä. Sekoita kastike pastaan, lisää tarvittaessa keitinvettä. Koristele basilikalla.
Vinkki!
Satokausikalenterin Samuli Karjula kokkaa arkiruokaa ronskilla otteella. Lue Samuli Karjulan ajatuksia ruoasta tästä jutusta.
Meillä kotona ja Satokausi Media kuuluvat samaan A-lehdet-konserniin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat