Kotivinkki

Chorizo-kukkakaalipaistos

30 min
0
0

Chorizo-kukkakaalipaistos

KA
0
0
Alkukesän kasvikset kypsyvät nopeasti. Kukkakaalit, kaalin lehdet ja viipaloidut sipulit pyöräytetään herkulliseksi paistokseksi chorizon kanssa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kgkukkakaali
  • noin 100 gtuoretta pinaattia
  • tai vuohenputkea
  • 200-300 gchorizoa
  • tai muuta mausteista makkaraa
  • (kesto- tai raakamakkaraa)
  • 2uutta sipulia varsineen
  • (tilkka oliiviöljyä)
  • 1 tlvalkoviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • noin 100 grukolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Säästä kaalinpäätä suojaavat lehdet. Keitä kukinnot kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä al dente -kypsiksi, eli jätä niihin hieman puruvaraa. Valuta hyvin.
2. Jos käytät pinaattia, revi lehdistä varsi ja keskiruoti pois. Jos käytät vuohenputkea, huuhdo kasvin lehdet kylmässä vedessä.
3. Viipaloi kestomakkara ja paahda viipaleet kuivalla paistinpannulla. Jos käytät raakamakkaraa, paista ne ensin kypsiksi kokonaisina ja viipaloi sitten noin 1 cm:n paloiksi.
4. Älä huuhdo pannua, vaan lisää makkarasta irronneeseen rasvaan kukkakaalit, kaalin lehdet ja viipaloidut sipulit. Lorauta pannulle tilkka oliiviöljyä tarvittaessa, makkaran rasvaisuudesta riippuen.
5. Lisää ruoditut pinaatit tai huuhdotut vuohenputket. Kääntele kukkakaalipaistosta pari minuuttia kuumalla pannulla. Mausta lopuksi tilkalla viinietikkaa, suolalla ja pippurilla. Viimeistele kukkakaalipaistos tuoreella rukolalla. Tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä