Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Chorizo-kukkakaalipaistos

30 min

Alkukesän kasvikset kypsyvät nopeasti. Kukkakaalit, kaalin lehdet ja viipaloidut sipulit pyöräytetään herkulliseksi paistokseksi chorizon kanssa.

21.5.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
kukkakaali
noin 100 g
tuoretta pinaattia
tai vuohenputkea
200-300 g
chorizoa
tai muuta mausteista makkaraa
(kesto- tai raakamakkaraa)
2
uutta sipulia varsineen
(tilkka oliiviöljyä)
1 tl
valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
noin 100 g
rukolaa

Chorizo-kukkakaalipaistos – ohje:

  1. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Säästä kaalinpäätä suojaavat lehdet. Keitä kukinnot kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä al dente -kypsiksi, eli jätä niihin hieman puruvaraa. Valuta hyvin.
  2. Jos käytät pinaattia, revi lehdistä varsi ja keskiruoti pois. Jos käytät vuohenputkea, huuhdo kasvin lehdet kylmässä vedessä.
  3. Viipaloi kestomakkara ja paahda viipaleet kuivalla paistinpannulla. Jos käytät raakamakkaraa, paista ne ensin kypsiksi kokonaisina ja viipaloi sitten noin 1 cm:n paloiksi.
  4. Älä huuhdo pannua, vaan lisää makkarasta irronneeseen rasvaan kukkakaalit, kaalin lehdet ja viipaloidut sipulit. Lorauta pannulle tilkka oliiviöljyä tarvittaessa, makkaran rasvaisuudesta riippuen.
  5. Lisää ruoditut pinaatit tai huuhdotut vuohenputket. Kääntele kukkakaalipaistosta pari minuuttia kuumalla pannulla. Mausta lopuksi tilkalla viinietikkaa, suolalla ja pippurilla.
  6. Viimeistele kukkakaalipaistos tuoreella rukolalla. Tarjoa heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt