


Chorizo-kukkakaalipaistos
30 min
Alkukesän kasvikset kypsyvät nopeasti. Kukkakaalit, kaalin lehdet ja viipaloidut sipulit pyöräytetään herkulliseksi paistokseksi chorizon kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
kukkakaali
noin 100 g
tuoretta pinaattia
tai vuohenputkea
200-300 g
chorizoa
tai muuta mausteista makkaraa
(kesto- tai raakamakkaraa)
2
uutta sipulia varsineen
(tilkka oliiviöljyä)
1 tl
valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
noin 100 g
rukolaa
Chorizo-kukkakaalipaistos – ohje:
- Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Säästä kaalinpäätä suojaavat lehdet. Keitä kukinnot kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä al dente -kypsiksi, eli jätä niihin hieman puruvaraa. Valuta hyvin.
- Jos käytät pinaattia, revi lehdistä varsi ja keskiruoti pois. Jos käytät vuohenputkea, huuhdo kasvin lehdet kylmässä vedessä.
- Viipaloi kestomakkara ja paahda viipaleet kuivalla paistinpannulla. Jos käytät raakamakkaraa, paista ne ensin kypsiksi kokonaisina ja viipaloi sitten noin 1 cm:n paloiksi.
- Älä huuhdo pannua, vaan lisää makkarasta irronneeseen rasvaan kukkakaalit, kaalin lehdet ja viipaloidut sipulit. Lorauta pannulle tilkka oliiviöljyä tarvittaessa, makkaran rasvaisuudesta riippuen.
- Lisää ruoditut pinaatit tai huuhdotut vuohenputket. Kääntele kukkakaalipaistosta pari minuuttia kuumalla pannulla. Mausta lopuksi tilkalla viinietikkaa, suolalla ja pippurilla.
- Viimeistele kukkakaalipaistos tuoreella rukolalla. Tarjoa heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat