


Chiliöljy – kotitekoinen mausteöljy ruoan maustamiseen ja paistamiseen
5 min
Chiliöljy on tuttu aasialaisten ruokien maustaja, mutta se käy mainiosti myös esimerkiksi pastan ja pizzan höysteeksi. Mausteöljyn tulisuuteen voi helposti vaikuttaa chililajikkeen valinnalla.
Reseptin ainekset
1 pullollinen
5 dl
oliiviöljyä
1
chilipalko
1
valkosipulinkynsi
rosmariinin oksa
Chiliöljy – ohje:
- Töki chilipalkoon reikiä cocktailtikulla. Kuori ja halkaise valkosipulin kynsi.
- Sujauta pulloon chili, valkosipuli ja rosmariinin oksa, kaada öljy päälle.
- Anna chiliöljyn tekeytyä ainakin muutaman päivän ajan. Öljystä tulee sitä tulisempaa, mitä pidempään se saa maustua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat