Maku

Chili con linssi

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
GL
KA
LA
MA
MU
4.2
1
Julkaistu 4.6.2006


Reseptin ainekset (2 annosta)

  • 2 dllinssejä (punainen)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 kplsipulia (silputtuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 1/2 kplpaprikaa (suikaloituna)
  • 2 dltomaattimurskaa
  • 1 dlvettä
  • 1 1/2 rklsoijakastiketta
  • 2 tlmausteseosta (chili)
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 2 tlsokeria
  • 1 kpllimettiä
Tulosta

Huuhtele linssit siivilässä.

Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä sipulit. Lisää linssit ja loput aineet.

Anna seoksen poreilla hiljakseen kannen alla, kunnes linssit ovat kypsiä, noin 15 minuuttia. Tarkista maku. Mausta limetin mehulla. Lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Nauti chili con linssiä rusinaohran ja ranskankerman tai tofuviilin kanssa. •Ylijääneen linssipadan voi käyttää seuraavan päivän tortilloiden täytteeksi.  

1 kommentti