Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Charlotte russe vadelmatäytteellä

4 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 4 h 0 min

Charlotte russen juuret löytyvät venäläisestä keittiöstä. Herkullinen kääretortusta ja kermahyytelöstä valmistettu kakku saa tässä reseptissä ihanan vadelmatäytteen.

21.2.2011
Reseptin ainekset
20 palaa
3 kpl
munaa
1 dl
sokeria
3/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte 1
2 dl
vadelmahilloa
Täyte 2
4 dl
kuohukermaa
250 g
maitorahkaa
2 dl
vadelmahilloa
2 tl
vanilliinisokeria
6 kpl
liivatelehteä
100 g
vadelmia (pakaste)
Koristeluun
1 dl
kuohukermaa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot joukkoon ja sekoita kevyesti nostellen. Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa taikinalevy sokeroidulle leivinpaperille. Levitä päälle ohut kerros vadelmahilloa. Rullaa levy pitkältä sivulta alkaen napakaksi kääröksi ja anna jäähtyä. Leikkaa kääretorttu 20 viipaleeksi. Vuoraa pyöreä kulho (vetoisuus 2,5 l) kelmulla ja levitä viipaleet kulhon pohjalle ja seinämille. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kulhossa rahka, vadelmahillo ja vanilliinisokeri. Purista liotetuista liivatelehdistä ylimääräinen neste. Liuota ne nestetilkassa sulatusteholla mikrossa. Valuta seos rahkaseokseen ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kääntele joukkoon kermavaahto ja pakastevadelmat. Kaada seos kääretorttuviipaleilla vuorattuun kulhoon. Nosta charlotte russe peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 6 tuntia tai seuraavaan päivään. Kumoa charlotte-kääretorttukakku tarjoiluvadille ja koristele kermavaahtoruusukkeilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt