3,9(19)
Chapati-leivät
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Chapati-leivästä revityllä pikku ”äyskärillä” otetaan ruokaa yhteiseltä tarjottimelta ja viedään suuhun. Roti on leivän yleisnimitys Intiassa.
Reseptin ainekset
8 kpl
3 dlhiivaleipäjauhoja
3/4 tlsuolaa
1 1/2 dlvettä

Chapati-leivät valmistuvat näin:

  1. Mittaa jauhot kulhoon. Sekoita joukkoon suola. Lisää vettä vähitellen samalla vaivaten, kunnes taikina on sopivan kiinteää. Anna taikinan levätä jääkaapissa puoli tuntia.
  2. Vaivaa taikinaa leivinalustalla muutama minuutti. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele palat palloiksi. Kauli pallot jauhotetulla alustalla pyöreiksi leipäsiksi.
  3. Paista kuumassa, kuivassa valurautapannussa puoli minuuttia per puoli, kunnes pinta on ruskean laikukas. Painele leipää paistamisen aikana puhtaalla, taitetulla keittiöpyyhkeellä keskeltä reunoille päin, jolloin chapati-leipään jää sopivasti ilmaa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo