


Chapati-leivät
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Chapati-leivästä revityllä pikku ”äyskärillä” otetaan ruokaa yhteiseltä tarjottimelta ja viedään suuhun. Roti on leivän yleisnimitys Intiassa.
Reseptin ainekset
8 kpl
3 dl
hiivaleipäjauhoja
3/4 tl
suolaa
1 1/2 dl
vettä
Chapati-leivät valmistuvat näin:
- Mittaa jauhot kulhoon. Sekoita joukkoon suola. Lisää vettä vähitellen samalla vaivaten, kunnes taikina on sopivan kiinteää. Anna taikinan levätä jääkaapissa puoli tuntia.
- Vaivaa taikinaa leivinalustalla muutama minuutti. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele palat palloiksi. Kauli pallot jauhotetulla alustalla pyöreiksi leipäsiksi.
- Paista kuumassa, kuivassa valurautapannussa puoli minuuttia per puoli, kunnes pinta on ruskean laikukas. Painele leipää paistamisen aikana puhtaalla, taitetulla keittiöpyyhkeellä keskeltä reunoille päin, jolloin chapati-leipään jää sopivasti ilmaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat