Maku

Chapati-leivät

40 min
4.4
0

Chapati-leivät

KA
LA
MA
MU
0
4.4
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 3 dlhiivaleipäjauhoja
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlvettä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Mittaa jauhot kulhoon. Sekoita joukkoon suola. Lisää vettä vähitellen samalla vaivaten, kunnes taikina on sopivan kiinteää.
Anna taikinan levätä jääkaapissa puoli tuntia.
Vaivaa taikinaa leivinalustalla muutama minuutti. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele palat palloiksi. Kauli pallot jauhotetulla alustalla pyöreiksi leipäsiksi.
Paista kuumassa, kuivassa valurautapannussa puoli minuuttia per puoli, kunnes pinta on ruskean laikukas. Painele leipää paistamisen aikana puhtaalla, taitetulla keittiöpyyhkeellä keskeltä reunoille päin, jolloin chapati-leipään jää sopivasti ilmaa.
•Leivästä revityllä pikku ”äyskärillä” otetaan ruokaa yhteiseltä tarjottimelta ja viedään suuhun. Roti on leivän yleisnimitys Intiassa.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä