Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Chapati-leivät

40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min

Chapati-leivästä revityllä pikku ”äyskärillä” otetaan ruokaa yhteiseltä tarjottimelta ja viedään suuhun. Roti on leivän yleisnimitys Intiassa.

19.9.2010
Reseptin ainekset
8 kpl
3 dl
hiivaleipäjauhoja
3/4 tl
suolaa
1 1/2 dl
vettä

Chapati-leivät valmistuvat näin:

  1. Mittaa jauhot kulhoon. Sekoita joukkoon suola. Lisää vettä vähitellen samalla vaivaten, kunnes taikina on sopivan kiinteää. Anna taikinan levätä jääkaapissa puoli tuntia.
  2. Vaivaa taikinaa leivinalustalla muutama minuutti. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele palat palloiksi. Kauli pallot jauhotetulla alustalla pyöreiksi leipäsiksi.
  3. Paista kuumassa, kuivassa valurautapannussa puoli minuuttia per puoli, kunnes pinta on ruskean laikukas. Painele leipää paistamisen aikana puhtaalla, taitetulla keittiöpyyhkeellä keskeltä reunoille päin, jolloin chapati-leipään jää sopivasti ilmaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt