Maku

Chapati-leivät

40 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen30 min
Chapati-leivästä revityllä pikku ”äyskärillä” otetaan ruokaa yhteiseltä tarjottimelta ja viedään suuhun. Roti on leivän yleisnimitys Intiassa.
KA
LA
MA
MU
4.27
0
Kuvat Timo Villanen


Ainekset (8 kpl)

  • 3 dlhiivaleipäjauhoja
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlvettä
Tulosta

Chapati-leivät valmistuvat näin:

  1. Mittaa jauhot kulhoon. Sekoita joukkoon suola. Lisää vettä vähitellen samalla vaivaten, kunnes taikina on sopivan kiinteää. Anna taikinan levätä jääkaapissa puoli tuntia.
  2. Vaivaa taikinaa leivinalustalla muutama minuutti. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele palat palloiksi. Kauli pallot jauhotetulla alustalla pyöreiksi leipäsiksi.
  3. Paista kuumassa, kuivassa valurautapannussa puoli minuuttia per puoli, kunnes pinta on ruskean laikukas. Painele leipää paistamisen aikana puhtaalla, taitetulla keittiöpyyhkeellä keskeltä reunoille päin, jolloin chapati-leipään jää sopivasti ilmaa.
MITÄ PIDIT?
4.27