Maku

Caprese-nuudelisalaatti – pastasalaatin herkullinen haastaja

30 min
GL
0
0

Teetkö kesällä aina pastasalaattia? Kokeile korvata pasta riisinuudelilla, joka paitsi herkullista, myös luontaisesti gluteenitonta. Italialaisesta klassikkosalaatista innoituksensa saanut caprese-nuudelisalaatti valmistuu vikkelästi grilliruoan lisukkeeksi tai kevyeksi lounaaaksi.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Caprese-nuudelisalaatti

  • 1 pktriisinuudeleita
  • 1kesäkurpitsa
  • 2uuden sadon punasipulia (varsineen)
  • 250 gkirsikkatomaatteja
  • 1 pallomozzarellaa
  • 1 dlkalamataoliiveja (kivellisiä)
  • 1/2 rkubasilikaa

Sitruunakastike

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1sitruunan kuori ja mehu
  • 1 tlhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Caprese-nuudelisalaatti valmistuu näin:

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä ne nopeasti huuhtelemalla kylmällä vedellä.

Leikkaa kesäkurpitsa leikkurilla spiraaleiksi tai veitsellä suikaleiksi. Viipaloi sipulit ja halkaise tomaatit.

Sekoita kastike ja kaada ainesten joukkoon. Anna maustua hetki. Revi mozzarella ja lisää myös oliivit ja basilika. Tarjoa salaattia salviabroilerin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0