


Caprese-nuudelisalaatti – pastasalaatin herkullinen haastaja
30 min
Teetkö kesällä aina pastasalaattia? Kokeile korvata pasta riisinuudelilla, joka paitsi herkullista, myös luontaisesti gluteenitonta. Italialaisesta klassikkosalaatista innoituksensa saanut caprese-nuudelisalaatti valmistuu vikkelästi grilliruoan lisukkeeksi tai kevyeksi lounaaaksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
Caprese-nuudelisalaatti
1 pkt
riisinuudeleita
1
kesäkurpitsa
2
uuden sadon punasipulia (varsineen)
250 g
kirsikkatomaatteja
1 pallo
mozzarellaa
1 dl
kalamataoliiveja (kivellisiä)
1/2 rku
basilikaa
Sitruunakastike
2 rkl
oliiviöljyä
1
sitruunan kuori ja mehu
1 tl
hunajaa
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
Caprese-nuudelisalaatti valmistuu näin:
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä ne nopeasti huuhtelemalla kylmällä vedellä.
Leikkaa kesäkurpitsa leikkurilla spiraaleiksi tai veitsellä suikaleiksi. Viipaloi sipulit ja halkaise tomaatit.
Sekoita kastike ja kaada ainesten joukkoon. Anna maustua hetki. Revi mozzarella ja lisää myös oliivit ja basilika. Tarjoa salaattia salviabroilerin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat