Burmalainen kookos-katkarapucurry

35 min
4.6
5

Burmalainen kookos-katkarapucurry

GL
LA
MA
MU
5
4.6
Teksti Minna Talka
Kuvat Minna Talka
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gkatkarapuja (pakaste)
  • 2 tlkurkumaa
  • 2 kpltomaattia
  • 1 kplsipulia
  • 20 ginkivääriä
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 kpltuoretta chiliä
  • 2 tlpaprikajauhetta
  • 1/2 tlneilikkaa
  • 1 tlkardemummaa (jauhettuna)
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 2 dlkookosmaitoa
  • 2 rkltuoretta korianteria
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita kurkuma rapuihin. Kuutioi tomaatit.

Kuori sipuli, inkivääri ja valkosipuli. Poista chilin kanta ja siemenet. Hienonna sipuli, inkivääri, valkosipuli, chili, paprika, neilikka ja kardemumma monitoimikoneessa tahnaksi.

Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää maustetahna ja paista miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Lisää tomaatit sekä kookoskerma ja keitä noin 5 minuuttia. Sekoita sitten joukkoon katkaravut ja korianterinlehdet, keitä vielä pari minuuttia, kunnes katkaravut lämpenevät. Mausta suolalla ja tarkista kookos-katkarapucurryn maku.

Tarjoa burmalaista kookos-katkarapucurrya höyrytetyn riisin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä