Maku

Burmalainen kookos-katkarapucurry

35 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
GL
LA
MA
MU
4.6
5
Julkaistu 21.1.2008


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 400 gkatkarapuja (pakaste)
  • 2 tlkurkumaa
  • 2 kpltomaattia
  • 1 kplsipulia
  • 20 ginkivääriä
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 kpltuoretta chiliä
  • 2 tlpaprikajauhetta
  • 1/2 tlneilikkaa
  • 1 tlkardemummaa (jauhettuna)
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 2 dlkookosmaitoa
  • 2 rkltuoretta korianteria
  • 1/4 tlsuolaa
Tulosta

Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita kurkuma rapuihin. Kuutioi tomaatit.

Kuori sipuli, inkivääri ja valkosipuli. Poista chilin kanta ja siemenet. Hienonna sipuli, inkivääri, valkosipuli, chili, paprika, neilikka ja kardemumma monitoimikoneessa tahnaksi.

Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää maustetahna ja paista miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Lisää tomaatit sekä kookoskerma ja keitä noin 5 minuuttia. Sekoita sitten joukkoon katkaravut ja korianterinlehdet, keitä vielä pari minuuttia, kunnes katkaravut lämpenevät. Mausta suolalla ja tarkista kookos-katkarapucurryn maku.

Tarjoa burmalaista kookos-katkarapucurrya höyrytetyn riisin kanssa.

5 kommenttia