


Burgundin pata – tuhti ja maukas uuniruoka
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Burgundin pata on täyteläisen makuinen ranskalaisruoka, joka valmistuu uunissa. Padan neste on yksinkertaisimmillaan lihalientä, mutta yhtä hyvin voi käyttää viiniä, tomaattimurskaa tai raaka-aineisiin sopivaa mehua.
Reseptin ainekset
5–6 annosta
600 g
naudanpaistia (naudan rintaa, etuselkää tai lapaa)
170 g
pekonisuikaleita
2 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
voita tai margariinia
1
sipuli
400 g
kasviksia, esim. porkkanaa ja selleriä
n. 7 dl
vettä
1
lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia
2 rkl
tomaattipyreetä
10
mustapippuria
1
laakerinlehti
1 tl
timjamia
½ tl
suolaa
200 g
herkkusieniä
1 dl
hillosipuleita
Burgundin pata – ohje:
- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
- Leikkaa liha parin sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat lanteiksi ja muut selleri kuutioiksi.
- Ruskista lihat muutamassa erässä rasvassa pannulla. Ruskista lihojen kanssa pannulla 170 g pekonisuikaleita ja 2 rkl vehnäjauhoja. Siirrä lihat pataan ja huuhtele pannu tilkalla vettä jokaisen paistoerän jälkeen. Korvaa vesi osittain tai kokonaan punaviinillä.
- Nosta kasvikset pataan. Lisää vettä niin paljon, että pata-ainekset juuri peittyvät. Lisää vielä liemikuutio tai fondi, tomaattipyree ja mausteet.
- Anna padan hautua hiljalleen kannen alla poreillen 1½–2 tunnin ajan. Lisää vettä, jos neste haihtuu liikaa.
- Lisää burgundin pataan 15 min ennen ruokailua herkkusieniä ja hillosipuleita.
- Tarjoa burgundin pata keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat