Kotivinkki

Burgundinpata – tuhti ja maukas uuniruoka

2 h 30 min
0
0

Burgundinpata – tuhti ja maukas uuniruoka

Burgundinpata on tuhti ja maukas ranskalaisruoka. Padan neste on yksinkertaisimmillaan lihalientä, mutta yhtä hyvin voi käyttää viiniä, tomaattimurskaa tai raaka-aineisiin sopivaa mehua.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset ( 5–6 annosta)

  • 600 gnaudanpaistia
  • naudan rintaa, etuselkää tai lapaa
  • 170 gpekonisuikaleita
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 2 rklvoita tai margariinia
  • 1sipuli
  • 400 gkasviksia, esim. porkkanaa ja selleriä
  • n. 7 dlvettä
  • 1lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 10mustapippuria
  • 1laakerinlehti
  • 1 tltimjamia
  • ½ tlsuolaa
  • 200 gherkkusieniä
  • 1 dlhillosipuleita

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.


2. Leikkaa liha parin sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat lanteiksi ja muut selleri kuutioiksi.
3. Ruskista lihat muutamassa erässä rasvassa pannulla. Ruskista lihojen kanssa pannulla 170 g pekonsuikaleita ja 2 rkl vehnäjauhoja. Siirrä lihat pataan ja huuhtele pannu tilkalla vettä jokaisen paistoerän jälkeen. Korvaa vesi osittain tai kokonaan punaviinillä.
4. Nosta kasvikset pataan. Lisää vettä niin paljon, että pata-ainekset juuri peittyvät. Lisää vielä liemikuutio tai fondi, tomaattipyree ja mausteet.
5. Anna padan hautua hiljalleen kannen alla poreillen 1 ½ –2 tunnin ajan. Lisää vettä, jos neste haihtuu liikaa.

6. Lisää burgundinpataan 15 min ennen ruokailua herkkusieniä ja hillosipuleita.

7. Tarjoa burgundinpata keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä