Kotivinkki

Burgundinpata – tuhti ja maukas uuniruoka

2 h 30 min
0
0

Burgundinpata on tuhti ja maukas ranskalaisruoka. Padan neste on yksinkertaisimmillaan lihalientä, mutta yhtä hyvin voi käyttää viiniä, tomaattimurskaa tai raaka-aineisiin sopivaa mehua.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen

Ainekset ( 5–6 annosta)

  • 600 gnaudanpaistia
  • naudan rintaa, etuselkää tai lapaa
  • 170 gpekonisuikaleita
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 2 rklvoita tai margariinia
  • 1sipuli
  • 400 gkasviksia, esim. porkkanaa ja selleriä
  • n. 7 dlvettä
  • 1lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 10mustapippuria
  • 1laakerinlehti
  • 1 tltimjamia
  • ½ tlsuolaa
  • 200 gherkkusieniä
  • 1 dlhillosipuleita

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h
MITÄ PIDIT?
0