Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Burgundin pata – tuhti ja maukas uuniruoka

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Burgundin pata on täyteläisen makuinen ranskalaisruoka, joka valmistuu uunissa. Padan neste on yksinkertaisimmillaan lihalientä, mutta yhtä hyvin voi käyttää viiniä, tomaattimurskaa tai raaka-aineisiin sopivaa mehua.

3.12.2014
Reseptin ainekset
5–6 annosta
600 g
naudanpaistia (naudan rintaa, etuselkää tai lapaa)
170 g
pekonisuikaleita
2 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
voita tai margariinia
1
sipuli
400 g
kasviksia, esim. porkkanaa ja selleriä
n. 7 dl
vettä
1
lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia
2 rkl
tomaattipyreetä
10
mustapippuria
1
laakerinlehti
1 tl
timjamia
½ tl
suolaa
200 g
herkkusieniä
1 dl
hillosipuleita

Burgundin pata – ohje:

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Leikkaa liha parin sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat lanteiksi ja muut selleri kuutioiksi.
  3. Ruskista lihat muutamassa erässä rasvassa pannulla. Ruskista lihojen kanssa pannulla 170 g pekonisuikaleita ja 2 rkl vehnäjauhoja. Siirrä lihat pataan ja huuhtele pannu tilkalla vettä jokaisen paistoerän jälkeen. Korvaa vesi osittain tai kokonaan punaviinillä.
  4. Nosta kasvikset pataan. Lisää vettä niin paljon, että pata-ainekset juuri peittyvät. Lisää vielä liemikuutio tai fondi, tomaattipyree ja mausteet.
  5. Anna padan hautua hiljalleen kannen alla poreillen 1½–2 tunnin ajan. Lisää vettä, jos neste haihtuu liikaa.
  6. Lisää burgundin pataan 15 min ennen ruokailua herkkusieniä ja hillosipuleita.
  7. Tarjoa burgundin pata keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt