Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Burgundinpata hirvestä

3 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 3 h 0 min

Perinteinen Burgundinpata saa uutta makua hirvestä ja suppilovahveroista.

Reseptin ainekset
8 annosta
1,4 kg
hirvenpaistia
150 g
pekonia
2 rkl
öljyä paistamiseen
2 kpl
sipulia
3 kpl
porkkanoita
1 kpl
palsternakka
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 rkl
vehnäjauhoja
7 dl
punaviiniä
2 dl
lihalientä
2 rkl
tomaattipyreetä
2 kpl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 kpl
laakerinlehtiä
1/2 rku
tuoretta timjamia
200 g
tuoreita suppilovahveroita
1 rkl
voita paistamiseen
½ dl
tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna

Kuutioi pekoni ja leikkaa hirvenpaisti 5 cm kuutioiksi. Kuori sipulit, porkkanat ja palsternakka. Viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi porkkanat. Kuutioi palsternakka.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää pekoni pannuun ja paista rapeaksi. Siirrä pekoni pataan.

Ruskista hirvenpaisti kuutiot pannulla erissä joka puolelta kauniin ruskeiksi. Nosta lihat pataan.

Kuullota sipuleita, porkkanoita ja palsternakkaa muutaman minuutin ajan pannulla. Siirrä kasvikset pataan.

Mausta liha suolalla ja pippurilla. Sekoita vehnäjauhot hyvin joukkoon.

Kuumenna uuni 225 asteeseen ja nosta pata keskitasolle uuniin (ilman kantta). Paahda 5 minuuttia ja sekoita pataa hyvin, jatka paahtamista vielä 5 min.

Nosta pata uunista liedelle. Lisää punaviini, lihaliemi, tomaattipyree, valkosipulit, laakerinlehdet ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi.

Laita kansi padan päälle ja nosta pata uuniin 150 asteeseen. Anna padan hautua 3–4 tuntia.

Siivilöi padan liemi ja keitä lientä kasaan kunnes sitä on noin 5 dl jäljellä. Lisää lihat ja kasvikset takaisin pataan.

Paista suppilovahveroita pannulla voissa kunnes neste on haihtunut ja lisää pataan. Anna padan kiehahtaa.

Tarjoile burgundinpata esimerkiksi perunoiden ja vihreiden papujen kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt