Maku

Burgundinpata Hirvestä

3 h 45 min
4
2

Burgundinpata Hirvestä

Perinteinen Burgundinpata saa uutta makua hirvestä ja suppilovahveroista.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1,4 kghirvenpaistia
  • 150 gpekonia
  • 2 rklöljyä paistamiseen
  • 2 kplsipulia
  • 3 kplporkkanoita
  • 1 kplpalsternakka
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 7 dlpunaviiniä
  • 2 dllihalientä
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 2 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 3 kpllaakerinlehtiä
  • 1/2 kplruukkua tuoretta timjamia
  • 200 gtuoreita suppilovahveroita
  • 1 rklvoita paistamiseen
  • ½ dltuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna

Tee näin

3 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN3 h

Kuutioi pekoni ja leikkaa hirvenpaisti 5cm kuutioiksi. Kuori sipulit, porkkanat ja palsternakka. Viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi porkkanat. Kuutioi palsternakka.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää pekoni pannuun ja paista rapeaksi. Siirrä pekoni pataan.

Ruskista hirvenpaisti kuutiot pannulla erissä joka puolelta kauniin ruskeiksi. Nosta lihat pataan.

Kuullota sipuleita, porkkanoita ja palsternakkaa muutaman minuutin ajan pannulla. Siirrä kasvikset pataan.

Mausta liha suolalla ja pippurilla. Sekoita vehnäjauhot hyvin joukkoon.

Kuumenna uuni 225 asteeseen ja nosta pata keskitasolle uuniin (ilman kantta). Paahda 5 minuuttia ja sekoita pataa hyvin, jatka paahtamista vielä 5min.

Nosta pata uunista liedelle. Lisää punaviini, lihaliemi, tomaattipyree, valkosipulit, laakerinlehdet ja timjami. Kuummenna kiehuvaksi.

Laita kansi padan päälle ja nosta pata uuniin 150 asteeseen. Anna padan hautua 3-4 tuntia.

Siivilöi padan liemi ja keitä lientä kasaan kunnes sitä on noin 5 dl jäljellä. Lisää lihat ja kasvikset takaisin pataan.

Paista suppilovahveroita pannulla voissa kunnes neste on haihtunut ja lisää pataan. Anna padan kiehahtaa.

Tarjoile burgundinpata esim perunoiden ja vihreiden papujen kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä