Uunipastabuumille ei näy loppua! Kokeile helppoa broileripullapastaa, joka valmistuu näppärästi pellillä
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minBroileripullapastan kastikkeen virkaa toimittavat uunissa muhineet tomaattilohkot, jotka sekoitetaan pastan joukkoon herkullisten broileripyöryköiden kanssa. Pisteenä pastan päällä on revittyä buffalamozzarellaa sekä raikasta, tuoretta basilikaa.
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 5.5.2020

Uunipastabuumille ei näy loppua! Kokeile helppoa broileripullapastaa, joka valmistuu näppärästi pellillä
Ainekset (4 annosta)
Lihapullataikina
- 3 rklkapriksia hienonnettuna
- 400 gbroilerin jauhelihaa
- 1muna
- 2 rklkorppujauhoja
- 1 rklsitruunan mehua
- 1 tlsavupaprikajauhetta
- ½ tlsuolaa
- ¼ tl mustapippuria
Pellille
- 5isoa tomaattia
- 1valkosipulinkynsi
- ½ dloliiviöljyä
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Lisäksi
- 300 grigatone pastaa
- 2buffalamozzarellapalloa
- ½ rkutuoretta basilikaa
Broileripullapasta valmistetaan näin:
- Hienonna kaprikset veitsellä. Sekoita kulhossa kaikki lihapullataikinan aineet tasaiseksi. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin lihapullia uunipellille.
- Poista tomaateista kanta ja siemenet ja leikkaa tomaatit kuuteen osaan lohkoiksi kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja lisää se tomaattien joukkoon yhdessä öljyn, suolan ja pippurin kanssa. Sekoita niin, että tomaatit maustuvat tasaisesti. Levitä lohkot lihapullien viereen pellille. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Laita pasta takaisin kattilaan ja kaada kypsät lihapullat sekä tomaatit pastan joukkoon. Revi mukaan valutetut mozzarellat sekä tuoretta basilikaa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4