Kotivinkki

Uunipastabuumille ei näy loppua! Kokeile helppoa broileripullapastaa, joka valmistuu näppärästi pellillä

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Broileripullapastan kastikkeen virkaa toimittavat uunissa muhineet tomaattilohkot, jotka sekoitetaan pastan joukkoon herkullisten broileripyöryköiden kanssa. Pisteenä pastan päällä on revittyä buffalamozzarellaa sekä raikasta, tuoretta basilikaa.
4
0
Julkaistu: 5.5.2020


Ainekset (4 annosta)

Lihapullataikina

  • 3 rklkapriksia hienonnettuna
  • 400 gbroilerin jauhelihaa
  • 1muna
  • 2 rklkorppujauhoja
  • 1 rklsitruunan mehua
  • 1 tlsavupaprikajauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Pellille

  • 5isoa tomaattia
  • 1valkosipulinkynsi
  • ½ dloliiviöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Lisäksi

  • 300 grigatone pastaa
  • 2buffalamozzarellapalloa
  • ½ rkutuoretta basilikaa
Tulosta

Broileripullapasta valmistetaan näin:

  1. Hienonna kaprikset veitsellä. Sekoita kulhossa kaikki lihapullataikinan aineet tasaiseksi. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin lihapullia uunipellille.
  2. Poista tomaateista kanta ja siemenet ja leikkaa tomaatit kuuteen osaan lohkoiksi kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja lisää se tomaattien joukkoon yhdessä öljyn, suolan ja pippurin kanssa. Sekoita niin, että tomaatit maustuvat tasaisesti. Levitä lohkot lihapullien viereen pellille. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  3. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Laita pasta takaisin kattilaan ja kaada kypsät lihapullat sekä tomaatit pastan joukkoon. Revi mukaan valutetut mozzarellat sekä tuoretta basilikaa.
MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »