Broilerinfileepihvit marokkolaismaustein

55 min
3.8
0

Broilerinfileepihvit marokkolaismaustein

GL
MU
0
3.8
Broilerinfileepihvit marokkolaisittain tarjotaan raikkaan jogurttikastikkeen kera. Lämmin ja aromaattinen Ras el Hanout- mausteseos tekee grillatuille kanafilepihveille ihmeitä!
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 700 gmaustamattomia broilerinfileitä

Mausteseos

  • 2 rklmausteseosta (Ras el Hanout)
  • 1 rklkanafondia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 rklsormisuolaa
  • 1/2 rklfariinisokeria

Kastike

  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 2 tlsitruunamehua
  • 1 tlkorianterinsiemeniä (hienonnettuna)
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/4 tlkardemummaa
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista broilerinfileepihvit marokkolaismaustein näin:

Tee ensin jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.

Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään ja hiero broilerinfileiden pintaan. Jätä maustumaan huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.

Grillaa marokkolaisittain maustetut broilerinfileet miedolla lämmöllä kypsiksi.

Tarjoa broilerinfileiden lisänä kastiketta ja couscoussalaattia.

Vinkki!

Ras el hanout on marokkolainen mausteseos, joka sisältää leivontamausteiden lisäksi mm. ruusuterälehtiä ja laventelia. Voit korvata sen dukkahilla, grillausmausteseoksella tai muulla lempimausteseoksella. Oleellista on, että mausteseos on mahdollisimman ”kuiva” eli grillattaessa marinadia ei valu grilliin, missä se helposti liekehtii.
MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä