Broilerinfileepihvit marokkolaismaustein
55 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
30 minBroilerinfileepihvit marokkolaisittain tarjotaan raikkaan jogurttikastikkeen kera. Lämmin ja aromaattinen Ras el Hanout -mausteseos tekee grillatuille kanafilepihveille ihmeitä!
GL
MU
3.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.6.2012

Broilerinfileepihvit marokkolaismaustein
Ainekset (4 annosta)
- 700 gmaustamattomia broilerinfileitä
Mausteseos
- 2 rklmausteseosta (Ras el Hanout)
- 1 rklkanafondia
- 1 rklrypsiöljyä
- 1/2 rklsormisuolaa
- 1/2 rklfariinisokeria
Kastike
- 2 dlturkkilaista jogurttia
- 2 tlsitruunamehua
- 1 tlkorianterinsiemeniä (hienonnettuna)
- 1 tlsokeria
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlvalkopippuria
- 1/4 tlkardemummaa
- 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
Valmista broilerinfileepihvit marokkolaismaustein näin:
Tee ensin jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään ja hiero broilerinfileiden pintaan. Jätä maustumaan huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.
Grillaa marokkolaisittain maustetut broilerinfileet miedolla lämmöllä kypsiksi.
Tarjoa broilerinfileiden lisänä kastiketta ja couscoussalaattia.
Ras el hanout on marokkolainen mausteseos, joka sisältää leivontamausteiden lisäksi mm. ruusuterälehtiä ja laventelia. Voit korvata sen dukkahilla, grillausmausteseoksella tai muulla lempimausteseoksella. Oleellista on, että mausteseos on mahdollisimman ”kuiva” eli grillattaessa marinadia ei valu grilliin, missä se helposti liekehtii.
MITÄ PIDIT?
3.6