Maku

Broilerin rintaleikkeet Italian tyyliin

1 h
4
0

Broilerin rintaleikkeet Italian tyyliin

GL
MA
MU
0
4
Tämä näppärä yhden vuoan ruoka Italian tyyliin on arki-illan pelastus! Nahalliset ja luulliset broilerin rintaleikkeet säilyttävät mehukkuutensa fileetä paremmin. 
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1300 gbroilerin rintaleikkeitä (4 kpl nahallista leikettä)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittuna)
  • 2 rklruokaöljyä (paistamiseen)

Lisäksi

  • 5 kplperunaa (Rosamunda)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittuna)
  • 1 kplsitruunaa (luomu)
  • 1 1/2 dloliiveja (kivettömiä, kalamata)
  • 2 rkltuoretta rosmariinia (silputtuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN

Valmista broilerin rintaleikkeet Italian tyyliin näin:

Ota broilerinleikkeet huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Mausta ne suolalla ja pippurilla.

Ruskista leikkeet öljyssä pannulla. Nosta leikkeet uunivuokaan.

Pese perunat hyvin ja leikkaa ne lohkoiksi. Nosta perunat broilerinleikkeiden lomaan ja mausta suolalla.

Pese sitruuna huolellisesti lämpimällä vedellä. Viipaloi se.

Lisää sitruunaviipaleet ja valutetut oliivit perunoiden ja broilerinleikkeiden lomaan. Mausta lopuksi tuoreella rosmariinilla.

Kypsennä broilerivuokaa 200-asteisen uunin keskitasolla 45–50 minuuttia tai kunnes rintaleikkeet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä