Maku

Broileribolognese

40 min
GL
MA
MU
4.2
0

Valmista kevyt bolognese broilerin jauhelihasta. Piilota mausteiseen kastikkeeseen herneproteiinia, niin saat bologneseen aimo annoksen hyvälaatuista proteiinia ja kasvikuitua.
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplporkkanaa
  • 50 gjuuriselleriä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 300 gbroilerin jauhelihaa (tai kalkkunan jauhelihaa)
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 50 ghernerouhetta (1 1/2 dl vaaleaa herneproteiinia, VegeSun)
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 3 dlvettä
  • 1 kplkanaliemikuutiota
  • 2 tloreganoa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista broileribolognese näin:

Kuori kasvikset. Hienonna sipulit. Pilko porkkanat ja selleri hyvin pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna öljy paistokasarissa. Murenna liha pannulle ja paista se melkein kypsäksi. Lisää sipulit, juurekset ja tomaattipyree. Kuumenna hetki sekoitellen.

Lisää herneproteiini, tomaattimurska ja vesi. Murenna sekaan liemikuutio. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.

Kuumenna kastike kiehuvaksi ja hauduta kannen alla noin puoli tuntia. Lisää nestettä tarvittaessa.

Tarjoa broileribolognese tumman (tai tarvittaessa gluteenittoman) pastan kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.2