Maku

Broileribolognese

40 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
30 min
Valmista kevyt bolognese broilerin jauhelihasta. Piilota mausteiseen kastikkeeseen herneproteiinia, niin saat bologneseen aimo annoksen hyvälaatuista proteiinia ja kasvikuitua.
GL
MA
MU
4
0
Julkaistu: 11.11.2016


Ainekset (4 annosta)

  • 1sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 50 gjuuriselleriä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 300 gbroilerin jauhelihaa (tai kalkkunan jauhelihaa)
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 50 ghernerouhetta (1 1/2 dl vaaleaa herneproteiinia, VegeSun)
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 3 dlvettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 tloreganoa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
Tulosta

Broileribolognese valmistuu helposti näin:

Kuori kasvikset. Hienonna sipulit. Pilko porkkanat ja selleri hyvin pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna öljy paistokasarissa. Murenna liha pannulle ja paista se melkein kypsäksi. Lisää sipulit, juurekset ja tomaattipyree. Kuumenna hetki sekoitellen.

Lisää herneproteiini, tomaattimurska ja vesi. Murenna sekaan liemikuutio. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.

Kuumenna kastike kiehuvaksi ja hauduta kannen alla noin puoli tuntia. Lisää nestettä tarvittaessa.

Tarjoa broileribolognese tumman (tai tarvittaessa gluteenittoman) pastan kanssa.

Kommentoi »