Broileri-kasvisvokki eli rokkitipun vokki

40 min
4.3
2

Broileri-kasvisvokki eli rokkitipun vokki

GL
LA
MA
MU
2
4.3
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1/2 tlinkivääriä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 500 ghunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 3 kplporkkanaa (suikaloituna)
  • 2 kplsipulia (viipaloituna)
  • 2 kplomenaa (suikaloituna)
  • 1 kplpunaista paprikaa (suikaloituna)
  • 10 dlkiinankaalia (suikaloituna)

Kastike

  • 2 dlketsuppia
  • 1 dlappelsiinitäysmehua
  • 3 rklsoijakastiketta
  • 1 rklfariinisokeria

Tarjoiluun

  • 2 dltuoretta basilikaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Herättele inkiväärin ja valkosipulin aromit kuumassa öljyssä.

Lisää broilerinsuikaleet ja anna ruskistua. Nosta lihat odottamaan lautaselle.

Kuumenna pannu uudelleen ja lisää öljy ja porkkanat. Anna paistua hetken aikaa ja lisää sipulit ja omenat. Pyöräyttele seosta muutaman kerran ja lisää paprikat, kiinankaali ja lihat. Anna porista noin 5 minuuttia.

Sekoita ketsuppi, appelsiinimehu, soija ja fariinisokeri keskenään. Kaada kastike broileri-kasvisvokin joukkoon ja anna kiehua vielä noin 5 minuuttia.

Revi broileri-kasvisvokin pinnalle tuoretta basilikaa juuri ennen tarjoilua. Lisäkkeenä broileri-kasvisvokin kanssa maistuu täysjyväriisi tai -pasta.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä