Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Broileriohratto – vaihda riisi ohrasuurimoihin ja kokkaa raikas ohratto broilerin jauhelihasta sekä kasviksista

1 h 0 min

Mehevä broileriohratto valmistuu hitaasti hämmennellen, kun jaksat lisätä kuumaa kanalientä kauhallisen kerrallaan. Jos haluat keventää, jätä ruoasta pois ranskankerma.

5.5.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
broilerin jauhelihaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
currya
½ tl
(savu)paprikajauhetta
1 dl
ranskankermaa
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 l
kanalientä
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
fenkoli
1–2
lehtisellerinvartta
3 rkl
oliiviöljyä
2½ dl
esikypsennettyjä ohrasuurimoita
2 dl
pakasteherneitä
1 tl
kuivattua timjamia
½ tl
mustapippuria
¼ tl
kurkumaa
Pinnalle
½ dl
tuoretta basilikaa
½ dl
parmesaaniraastetta

Broileriohratto valmistetaan näin:

  1. Paista jauheliha öljyssä juuri ja juuri kypsäksi. Mausta suolalla, currylla ja paprikalla. Lisää ranskankerma, sitruunan mehu ja kuoriraaste jauhelihan sekaan.
  2. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi.
  3. Kuori ja silppua sipulit. Leikkaa fenkolista pois kova kanta ja leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi sellerin varret.
  4. Mittaa öljy kattilaan, kuullota sipulit pehmeäksi. Lisää ohra, kuumenna hetki ja aloita kuuman liemen lisääminen kauhallinen pari kerrallaan. Lisää lientä sitä mukaa, kun se imeytyy suurimoihin.
  5. Lisää fenkoli ja selleri, kun suurimot ovat puolikypsiä. Kokonaisten ohrasuurimoiden kypsyminen kestää noin 40 minuuttia.
  6. Lisää herneet ja jauhelihaseos kypsään ohrattoon. Kuumenna ja mausta timjamilla, pippurilla ja kurkumalla.
  7. Ripottele annosten pinnalle silputtua basilikaa ja parmesaaniraastetta. Tarjoa halutessasi lisäkkeenä vihreitä papuja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt