Maku

Broileriohratto – vaihda riisi ohrasuurimoihin ja kokkaa raikas ohratto broilerin jauhelihasta sekä kasviksista

1 h
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
Mehevä broileriohratto valmistuu hitaasti hämmennellen, kun jaksat lisätä kuumaa kanalientä kauhallisen kerrallaan. Jos haluat keventää, jätä ruoasta pois ranskankerma.
MU
0
0


Ainekset (4 annosta)

  • 300 gbroilerin jauhelihaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlcurrya
  • ½ tl(savu)paprikajauhetta
  • 1 dlranskankermaa
  • 1sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 lkanalientä
  • 1 sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1fenkoli
  • 1–2 lehtisellerinvartta
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2½ dlesikypsennettyjä ohrasuurimoita
  • 2 dlpakasteherneitä
  • 1 tlkuivattua timjamia
  • ½ tlmustapippuria
  • ¼ tlkurkumaa

Pinnalle

  • ½ dltuoretta basilikaa
  • ½ dlparmesaaniraastetta
Tulosta

Broileriohratto valmistetaan näin:

  1. Paista jauheliha öljyssä juuri ja juuri kypsäksi. Mausta suolalla, currylla ja paprikalla. Lisää ranskankerma, sitruunan mehu ja kuoriraaste jauhelihan sekaan.
  2. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi.
  3. Kuori ja silppua sipulit. Leikkaa fenkolista pois kova kanta ja leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi sellerin varret.
  4. Mittaa öljy kattilaan, kuullota sipulit pehmeäksi. Lisää ohra, kuumenna hetki ja aloita kuuman liemen lisääminen kauhallinen pari kerrallaan. Lisää lientä sitä mukaa, kun se imeytyy suurimoihin.
  5. Lisää fenkoli ja selleri, kun suurimot ovat puolikypsiä. Kokonaisten ohrasuurimoiden kypsyminen kestää noin 40 minuuttia.
  6. Lisää herneet ja jauhelihaseos kypsään ohrattoon. Kuumenna ja mausta timjamilla, pippurilla ja kurkumalla.
  7. Ripottele annosten pinnalle silputtua basilikaa ja parmesaaniraastetta. Tarjoa halutessasi lisäkkeenä vihreitä papuja.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »