


Broileriohratto – vaihda riisi ohrasuurimoihin ja kokkaa raikas ohratto broilerin jauhelihasta sekä kasviksista
1 h 0 min
Mehevä broileriohratto valmistuu hitaasti hämmennellen, kun jaksat lisätä kuumaa kanalientä kauhallisen kerrallaan. Jos haluat keventää, jätä ruoasta pois ranskankerma.
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
broilerin jauhelihaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
currya
½ tl
(savu)paprikajauhetta
1 dl
ranskankermaa
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 l
kanalientä
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
fenkoli
1–2
lehtisellerinvartta
3 rkl
oliiviöljyä
2½ dl
esikypsennettyjä ohrasuurimoita
2 dl
pakasteherneitä
1 tl
kuivattua timjamia
½ tl
mustapippuria
¼ tl
kurkumaa
Pinnalle
½ dl
tuoretta basilikaa
½ dl
parmesaaniraastetta
Broileriohratto valmistetaan näin:
- Paista jauheliha öljyssä juuri ja juuri kypsäksi. Mausta suolalla, currylla ja paprikalla. Lisää ranskankerma, sitruunan mehu ja kuoriraaste jauhelihan sekaan.
- Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi.
- Kuori ja silppua sipulit. Leikkaa fenkolista pois kova kanta ja leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi sellerin varret.
- Mittaa öljy kattilaan, kuullota sipulit pehmeäksi. Lisää ohra, kuumenna hetki ja aloita kuuman liemen lisääminen kauhallinen pari kerrallaan. Lisää lientä sitä mukaa, kun se imeytyy suurimoihin.
- Lisää fenkoli ja selleri, kun suurimot ovat puolikypsiä. Kokonaisten ohrasuurimoiden kypsyminen kestää noin 40 minuuttia.
- Lisää herneet ja jauhelihaseos kypsään ohrattoon. Kuumenna ja mausta timjamilla, pippurilla ja kurkumalla.
- Ripottele annosten pinnalle silputtua basilikaa ja parmesaaniraastetta. Tarjoa halutessasi lisäkkeenä vihreitä papuja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat