


Padassa porisee
Brasilialainen moqueca-kalapata – paljon makua pienellä vaivalla!
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Brasilialainen kalapata valmistetaan perinteisesti vaaleasta kalasta. Kookosmaito, chili ja lime tekevät tästä helposta pataruoasta lempeän tulisen.
Reseptin ainekset
4 annosta
500–600 g
vaaleaa kalaa (esim. kuhaa tai siikaa)
½ tl
suolaa
1
lime
1
sipuli
2–3
valkosipulinkynttä
2
paprikaa
1
jalapeno tai vihreä chili
2
kevätsipulia
2 rkl
oliivi- tai rypsiöljyä
1 rs
kirsikkatomaatteja (tai säilöttyjä)
½ dl
tomaattisosetta
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
¼ tl
cayennenpippuria
1 tlk (400 ml)
kookosmaitoa
(1 rku
korianteria)
Brasilialainen moqueca-kalapata – ohje:
- Kuutioi kala. Laita se kulhoon, lisää suola ja purista päälle limenmehu. Laita kala jääkaappiin maustumaa.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika, poista siemenet ja kanta ja kuutioi paprika. Halkaise jalapeno (tai chili), poista kanta ja siemenet ja hienonna se. Hienonna kevätsipulit.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit ja kuullota niitä pari minuuttia. Lisää paprikat, jalapenot ja tomaatit ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Lisää pannulle tomaattisose ja loput mausteet sekä kookosmaito. Kiehauta seos ja anna porista keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia.
- Lisää pataan kalapalat ja kevätsipulit ja kypsennä vielä noin 5 minuuttia. Tarjoa pata riisin tai kvinoan sekä limen lohkojen kanssa. Voit viimeistellä padan myös korianterilla.
Vinkki!
Voit korvata kalan kokonaan tai osittain katkaravuilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat