


Brandysuolattu villisika
2 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 2 h 0 min
Reseptin ainekset
4 annosta
700 g
villisikaa (viipaleina)
Marinadi
1 dl
vettä
2 1/2 rkl
suolaa
2 1/2 rkl
fariinisokeria
2 kpl
kanelitankoa
1/2 tl
neilikkaa (kokonaisia)
4 dl
vettä
1/2 dl
calvadosia (tai brandya)
2 rkl
rypsiöljyä
Taputtele villisianpihvit kuiviksi talouspaperilla. Myös kasleri sopii mainiosti tähän ohjeeseen. Sujauta lihat muovipussiin tai nosta kulhoon. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää suola, sokeri, kanelit ja neilikat. Sekoittele, kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet. Lisää joukkoon kylmä vesi, brandy ja öljy. Kaada marinadi lihojen päälle ja anna marinoitua viileässä 2–4 tuntia. Kääntele välillä, että liha maustuu tasaisesti. Ota lihat huoneenlämpöön tuntia ennen grillaamista. Pyyhi marinadi villisikapihveistä ja grillaa mehevän kypsiksi. •Tarjoa brandysuolattujen villisikapihvien lisänä maapähkinävoinappeja ja pastasalaattia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat