Maku

Brandysuolattu villisika

2 h 10 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen2 h
GL
LA
MA
MU
5
0
Kuvat Mika Haaranen


Ainekset (4 annosta)

  • 700 gvillisikaa (viipaleina)

Marinadi

  • 1 dlvettä
  • 2 1/2 rklsuolaa
  • 2 1/2 rklfariinisokeria
  • 2 kplkanelitankoa
  • 1/2 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 4 dlvettä
  • 1/2 dlcalvadosia (tai brandya)
  • 2 rklrypsiöljyä
Tulosta

Taputtele villisianpihvit kuiviksi talouspaperilla. Myös kasleri sopii mainiosti tähän ohjeeseen. Sujauta lihat muovipussiin tai nosta kulhoon. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää suola, sokeri, kanelit ja neilikat. Sekoittele, kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet. Lisää joukkoon kylmä vesi, brandy ja öljy. Kaada marinadi lihojen päälle ja anna marinoitua viileässä 2–4 tuntia. Kääntele välillä, että liha maustuu tasaisesti. Ota lihat huoneenlämpöön tuntia ennen grillaamista. Pyyhi marinadi villisikapihveistä ja grillaa mehevän kypsiksi. •Tarjoa brandysuolattujen villisikapihvien lisänä maapähkinävoinappeja ja pastasalaattia.

MITÄ PIDIT?
5