Blinitaikina
8 h 10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
8 h Kuka voisi vastustaa blinejä? Herkullisten paksujen blinien maun salaisuus on blinitaikina: tattarijauhot ja pitkä hiivalla käyttäminen antavat letulle makua. Valkuaisvaahto taas tekee blineistä kuohkeita. Kokeile tätä!
KA
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.2.2012

Blinitaikina
Reseptin ainekset (20 kpl)
- 4 dlkermaviiliä
- 25 ghiivaa
- 2 dltattarijauhoja
- 3/4 dlvehnäjauhoja
- 1 tlsokeria
- 1 1/2 dlkevytmaitoa
- 1 rklvoita (sulatettuna)
- 1 tlsuolaa
- 1 kplkeltuaista
- 1 kplvalkuaista
Lisäksi
- Paistamiseen
- voita
Blinitaikina: lämmitä kermaviili kulhossa kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon murennettu hiiva sekä jauhot ja sokeri. Jätä taikina huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi (8–12 t).
Sekoita taikinaan höyryäväksi kuumennettu maito, voisula, suola ja keltuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja kääntele se varovasti taikinaan.
Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä (10-20 kpl).
*Tarjoa blinien kanssa mätiä, smetanaa, sipulisilppua ja rouhittua mustapippuria.