4(47)
Blinitaikina
Kasvis
8 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 8 h
Kuka voisi vastustaa blinejä? Herkullisten paksujen blinien maun salaisuus on blinitaikina: tattarijauhot ja pitkä hiivalla käyttäminen antavat letulle makua. Valkuaisvaahto taas tekee blineistä kuohkeita. Kokeile tätä!
8.2.2012
 |
Maku
Reseptin ainekset
10–20 kpl
Blinitaikina
4 dlkermaviiliä
25 ghiivaa
2 dltattarijauhoja
3/4 dlvehnäjauhoja
1 tlsokeria
1 1/2 dlkevytmaitoa
1 rklvoita (sulatettuna)
1 tlsuolaa
1 kplkeltuaista
1 kplvalkuaista
Lisäksi
Paistamiseen
voita

Blinitaikina – ohje:

  1. Lämmitä kermaviili kulhossa kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon murennettu hiiva sekä jauhot ja sokeri. Jätä taikina huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi (8–12 t).
  2. Sekoita taikinaan höyryäväksi kuumennettu maito, voisula, suola ja keltuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja kääntele se varovasti taikinaan.
  3. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.

Vinkki!

Tarjoa blinien kanssa mätiä, smetanaa, sipulisilppua ja rouhittua mustapippuria.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.