Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Blinitaikina

8 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 8 h 0 min

Blinitaikinan herkullisen maun salaisuus on tattarijauhoissa ja hiivan pitkässä käyttämisessä. Valkuaisvaahto taas tekee blineistä kuohkeita. Kokeile tätä ohjetta!

8.2.2012
Reseptin ainekset
10–20 kpl
Blinitaikina
4 dl
kermaviiliä
25 g
hiivaa
2 dl
tattarijauhoja
¾ dl
vehnäjauhoja
1 tl
sokeria
1 ½ dl
kevytmaitoa
1 rkl
voita (sulatettuna)
1 tl
suolaa
1
keltuainen
1
valkuainen
Paistamiseen
voita

Blinitaikina – ohje:

  1. Lämmitä kermaviili kulhossa kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon murennettu hiiva sekä jauhot ja sokeri. Jätä taikina huoneenlämpöön 8–12 tunniksi.
  2. Sekoita taikinaan höyryäväksi kuumennettu maito, voisula, suola ja keltuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja kääntele se varovasti taikinaan.
  3. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.

Vinkki!

Tarjoa blinien kanssa mätiä, smetanaa, sipulisilppua ja rouhittua mustapippuria.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt