Blinitaikina

8 h 10 min
3.8
2

Blinitaikina

KA
2
3.8
Kuka voisi vastustaa blinejä? Herkullisten paksujen blinien maun salaisuus on blinitaikina: tattarijauhot ja pitkä hiivalla käyttäminen antavat letulle makua. Valkuaisvaahto taas tekee blineistä kuohkeita. Kokeile tätä!
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 4 dlkermaviiliä
  • 25 ghiivaa
  • 2 dltattarijauhoja
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsokeria
  • 1 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1 rklvoita (sulatettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 kplkeltuaista
  • 1 kplvalkuaista

Lisäksi

  • Paistamiseen
  • voita

Tee näin

8 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN8 h

Blinitaikina: lämmitä kermaviili kulhossa kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon murennettu hiiva sekä jauhot ja sokeri. Jätä taikina huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi (8–12 t).

Sekoita taikinaan höyryäväksi kuumennettu maito, voisula, suola ja keltuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja kääntele se varovasti taikinaan.

Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä (10-20 kpl).

*Tarjoa blinien kanssa mätiä, smetanaa, sipulisilppua ja rouhittua mustapippuria.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä