


Blinitaikina
8 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 8 h 0 min
Blinitaikinan herkullisen maun salaisuus on tattarijauhoissa ja hiivan pitkässä käyttämisessä. Valkuaisvaahto taas tekee blineistä kuohkeita. Kokeile tätä ohjetta!
Reseptin ainekset
10–20 kpl
Blinitaikina
4 dl
kermaviiliä
25 g
hiivaa
2 dl
tattarijauhoja
¾ dl
vehnäjauhoja
1 tl
sokeria
1 ½ dl
kevytmaitoa
1 rkl
voita (sulatettuna)
1 tl
suolaa
1
keltuainen
1
valkuainen
Paistamiseen
voita
Blinitaikina – ohje:
- Lämmitä kermaviili kulhossa kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon murennettu hiiva sekä jauhot ja sokeri. Jätä taikina huoneenlämpöön 8–12 tunniksi.
- Sekoita taikinaan höyryäväksi kuumennettu maito, voisula, suola ja keltuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja kääntele se varovasti taikinaan.
- Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.
Vinkki!
Tarjoa blinien kanssa mätiä, smetanaa, sipulisilppua ja rouhittua mustapippuria.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat