


Blinipannukakku – katso resepti!
1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min
Blinipannukakku on näyttävä ja helppo tarjottava illanistujaisiin yksittäisten blinien tilalle. Herkullisen pannarin täytteinä maistuvat sitruunasmetana, katkaravut, mäti ja tilli. Valmista vaikkapa uudenvuodenjuhliin!
Reseptin ainekset
15 annosta
Blinipannukakku
7 dl
kevytmaitoa
200 g
kermaviiliä
25 g
tuorehiivaa
2 dl
tattarijauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
suolaa
3
munaa
25 g
voita sulatettuna
Sitruunasmetana
240 g
smetanaa
1
sitruunan raastettu kuori
1 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
mustapippuria myllystä
1/2 tl
suolaa
1/2 rku
tilliä
Lisäksi
300 g
katkarapuja
1
punasipuli
100 g
muikunmätiä
hienonnettua tilliä
sitruunan raastettua kuorta
Blinipannukakku – ohje:
- Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi mikrossa, murenna hiiva joukkoon. Sekoita vispilällä.
- Siivilöi tattarijauhot ja vehnäjauhot nesteeseen, lisää suola.
- Anna taikinan tekeytyä leivinliinalla peitettynä vedottomassa paikassa noin tunnin verran, kunnes taikina kuplii.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista sitruunasmetana. Sekoita smetanaan sitruunan raastettu kuori ja mehu, hienonna joukkoon tilli.
- Sekoita pannaritaikinaan kananmunat ja sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperoituun reunalliseen uunipeltiin ja paista 25–30 minuuttia uunin keskitasossa, kunnes pannukakku on kullanruskea.
- Kun blinipannukakku on paistunut, anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Kuori ja viipaloi punasipuli. Valuta jokiravunpyrstöt. Levitä sitruunasmetana pannarin päälle. Ripottele blinipannukakun pinnalle vielä ravut, mäti, punasipuli, tilliä ja sitruunankuorisuikaleita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat