Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Blinipannukakku – katso resepti!

1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min

Blinipannukakku on näyttävä ja helppo tarjottava illanistujaisiin yksittäisten blinien tilalle. Herkullisen pannarin täytteinä maistuvat sitruunasmetana, katkaravut, mäti ja tilli. Valmista vaikkapa uudenvuodenjuhliin!

28.12.2016
Reseptin ainekset
15 annosta
Blinipannukakku
7 dl
kevytmaitoa
200 g
kermaviiliä
25 g
tuorehiivaa
2 dl
tattarijauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
suolaa
3
munaa
25 g
voita sulatettuna
Sitruunasmetana
240 g
smetanaa
1
sitruunan raastettu kuori
1 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
mustapippuria myllystä
1/2 tl
suolaa
1/2 rku
tilliä
Lisäksi
300 g
katkarapuja
1
punasipuli
100 g
muikunmätiä
hienonnettua tilliä
sitruunan raastettua kuorta

Blinipannukakku – ohje:

  1. Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi mikrossa, murenna hiiva joukkoon. Sekoita vispilällä.
  2. Siivilöi tattarijauhot ja vehnäjauhot nesteeseen, lisää suola.
  3. Anna taikinan tekeytyä leivinliinalla peitettynä vedottomassa paikassa noin tunnin verran, kunnes taikina kuplii.
  4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista sitruunasmetana. Sekoita smetanaan sitruunan raastettu kuori ja mehu, hienonna joukkoon tilli.
  5. Sekoita pannaritaikinaan kananmunat ja sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperoituun reunalliseen uunipeltiin ja paista 25–30 minuuttia uunin keskitasossa, kunnes pannukakku on kullanruskea.
  6. Kun blinipannukakku on paistunut, anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  7. Kuori ja viipaloi punasipuli. Valuta jokiravunpyrstöt. Levitä sitruunasmetana pannarin päälle. Ripottele blinipannukakun pinnalle vielä ravut, mäti, punasipuli, tilliä ja sitruunankuorisuikaleita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt