Maku

Blinipannukakku

1 h 45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 30 min
Tee näyttävä blinipannukakku uudenvuoden juhliin yksittäisten blinien sijasta!
3.8
0
Julkaistu 28.12.2016


Reseptin ainekset (15 annosta)

Blinipannukakku

  • 7 dlkevytmaitoa
  • 200 gkermaviiliä
  • 25 gtuorehiivaa
  • 2 dltattarijauhoja
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 3munaa
  • 25 gvoita sulatettuna

Sitruunasmetana

  • 240 gsmetanaa
  • 1sitruunan raastettu kuori
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlmustapippuria myllystä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 rkutilliä

Lisäksi

  • 300 gkatkarapuja
  • 1punasipuli
  • 100 gmuikunmätiä
  • hienonnettua tilliä
  • sitruunan raastettua kuorta
Tulosta

Blinipannukakku – ohje:

Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi mikrossa, murenna hiiva joukkoon. Sekoita vispilällä.

Siivilöi tattarijauhot ja vehnäjauhot nesteeseen, lisää suola.

Anna taikinan tekeytyä leivinliinalla peitettynä vedottomassa paikassa noin tunnin verran, kunnes taikina kuplii.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista sitruunasmetana. Sekoita smetanaan sitruunan raastettu kuori ja mehu, hienonna joukkoon tilli.

Sekoita pannaritaikinaan kananmunat ja sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperoituun reunalliseen uunipeltiin ja paista 25–30 minuuttia uunin keskitasossa, kunnes pannukakku on kullanruskea.

Kun pannari on paistunut, anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kuori ja viipaloi punasipuli. Valuta jokiravunpyrstöt. Levitä sitruunasmetana pannarin päälle. Ripottele pinnalle vielä ravut, mäti, punasipuli, tilliä ja sitruunankuorisuikaleita.

Kommentoi »