3,8(31)
Blinipannukakku
1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min
Tee näyttävä blinipannukakku uudenvuoden juhliin yksittäisten blinien sijasta!
Julkaistu 28.12.2016
Maku
Reseptin ainekset
15 annosta
Blinipannukakku
7 dlkevytmaitoa
200 gkermaviiliä
25 gtuorehiivaa
2 dltattarijauhoja
2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 tlsuolaa
3munaa
25 gvoita sulatettuna
Sitruunasmetana
240 gsmetanaa
1sitruunan raastettu kuori
1 rklsitruunamehua
1/2 tlmustapippuria myllystä
1/2 tlsuolaa
1/2 rkutilliä
Lisäksi
300 gkatkarapuja
1punasipuli
100 gmuikunmätiä
hienonnettua tilliä
sitruunan raastettua kuorta

Blinipannukakku – ohje:

Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi mikrossa, murenna hiiva joukkoon. Sekoita vispilällä.

Siivilöi tattarijauhot ja vehnäjauhot nesteeseen, lisää suola.

Anna taikinan tekeytyä leivinliinalla peitettynä vedottomassa paikassa noin tunnin verran, kunnes taikina kuplii.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista sitruunasmetana. Sekoita smetanaan sitruunan raastettu kuori ja mehu, hienonna joukkoon tilli.

Sekoita pannaritaikinaan kananmunat ja sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperoituun reunalliseen uunipeltiin ja paista 25–30 minuuttia uunin keskitasossa, kunnes pannukakku on kullanruskea.

Kun pannari on paistunut, anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kuori ja viipaloi punasipuli. Valuta jokiravunpyrstöt. Levitä sitruunasmetana pannarin päälle. Ripottele pinnalle vielä ravut, mäti, punasipuli, tilliä ja sitruunankuorisuikaleita.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.