


Banoffee-kerrosherkku
1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min
Reseptin ainekset
8 annosta
397 g
kondensoitua maitoa
2 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
1 rkl
tomusokeria
2 kpl
banaania
100 g
digestivekeksejä
Nosta säilykepurkki avaamattomana kattilaan. Kaada päälle vettä niin, että purkki peittyy kauttaaltaan. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 1 1/2 tuntia. Lisää keittämisen aikana tarvittaessa vettä. Purkin tulee olla veden peitossa koko ajan.
Nosta purkki jäähtymään.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Viipaloi banaanit.
Kokoa jälkiruoat annosmaljoihin tai juomalaseihin. Murenna pohjalle keksiä, lusikoi päälle säilykepurkista toffeeta ja lado päälle banaaniviipaleita. Kuorruta lopuksi kermavaahdolla.
Koristele banoffee-kerrosherkku halutessasi suklaarouheella, kaakaojauheella tai paahdetuilla mantelilastuilla.
- Voit keittää useamman purkin toffeeta valmiiksi tulevaa käyttöä varten. Purkit säilyvät jääkaapissa pari kolme viikkoa. Valmiiksi keitetystä toffeesta syntyy käden käänteessä banoffee mökillä, retkellä tai yllätysvieraiden saapuessa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
