Maku

Banoffee-kerrosherkku

1 h 45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 30 min
3.9
2
Julkaistu: 18.2.2013


Ainekset (8 annosta)

  • 397 gkondensoitua maitoa
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 1 rkltomusokeria
  • 2 kplbanaania
  • 100 gdigestivekeksejä
Tulosta

Nosta säilykepurkki avaamattomana kattilaan. Kaada päälle vettä niin, että purkki peittyy kauttaaltaan. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 1 1/2 tuntia. Lisää keittämisen aikana tarvittaessa vettä. Purkin tulee olla veden peitossa koko ajan.

Nosta purkki jäähtymään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Viipaloi banaanit.

Kokoa jälkiruoat annosmaljoihin tai juomalaseihin. Murenna pohjalle keksiä, lusikoi päälle säilykepurkista toffeeta ja lado päälle banaaniviipaleita. Kuorruta lopuksi kermavaahdolla.

Koristele banoffee-kerrosherkku halutessasi suklaarouheella, kaakaojauheella tai paahdetuilla mantelilastuilla.

  • Voit keittää useamman purkin toffeeta valmiiksi tulevaa käyttöä varten. Purkit säilyvät jääkaapissa pari kolme viikkoa. Valmiiksi keitetystä toffeesta syntyy käden käänteessä banoffee mökillä, retkellä tai yllätysvieraiden saapuessa.
2 kommenttia