4,2(5)
Banaani sukelsi pataan! Helppo banaani-kanakorma valmistuu tutuista raaka-aineista
Gluteeniton
Munaton
Maidoton
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Helpon banaani-kanakorman juju on pienen makeuslisän antava banaani. Mausteiseen kormaan voi käyttää raaemmatkin banaanit, sillä ne hautuvat makoisiksi kermaisessa kastikkeessa. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi basmatiriisi kurkumalla ja tähtianiksella maustetussa vedessä keitettynä.
28.1.2022
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tl inkivääriä raastettuna
400 g broilerinfileetä
2 banaania
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl currya
½–1 tl chilihiutaleita
1 tl suolaa
⅓ tl mustapippuria
400 g paseerattua tomaattia
250 ml kookoskermaa
Pinnalle
½ dl mantelilastuja
½ rku korianteria

Banaani-kanakorma valmistuu näin:

  1. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Leikkaa broilerinfileet kuutioiksi. Kuori ja leikkaa banaanit viipaleiksi.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja lisää broilerit. Kääntele paloja, kunnes ne ruskistuvat. Lisää sipulit ja kuullota miedolla lämmöllä pari minuuttia.
  3. Lisää inkivääriraaste, kuiva mausteet ja banaanit. Sekoita mausteet muiden ainesten sekaan. Kaada paseerattu tomaatti kastikkeeseen.
  4. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää kookoskerma lopuksi kastikkeeseen ja kuumenna kiehuvaksi.
  5. Viimeistele banaani-kanakorma paahdetuilla mantelilastuilla ja korianterilla. Tarjoa riisin kanssa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.