Maku

Banaani sukelsi pataan! Helppo banaani-kanakorma valmistuu tutuista raaka-aineista

30 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
10 min
Helpon banaani-kanakorman juju on pienen makeuslisän antava banaani. Mausteiseen kormaan voi käyttää raaemmatkin banaanit, sillä ne hautuvat makoisiksi kermaisessa kastikkeessa. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi basmatiriisi kurkumalla ja tähtianiksella maustetussa vedessä keitettynä.
GL
MU
MA
4.2
0
Julkaistu 28.1.2022


Reseptin ainekset (4 annosta )

  • 1sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 tl inkivääriä raastettuna
  • 400 g broilerinfileetä
  • 2 banaania
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl currya
  • ½–1 tl chilihiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • ⅓ tl mustapippuria
  • 400 g paseerattua tomaattia
  • 250 ml kookoskermaa

Pinnalle

  • ½ dl mantelilastuja
  • ½ rku korianteria
Tulosta

Banaani-kanakorma valmistuu näin:

  1. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Leikkaa broilerinfileet kuutioiksi. Kuori ja leikkaa banaanit viipaleiksi.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja lisää broilerit. Kääntele paloja, kunnes ne ruskistuvat. Lisää sipulit ja kuullota miedolla lämmöllä pari minuuttia.
  3. Lisää inkivääriraaste, kuiva mausteet ja banaanit. Sekoita mausteet muiden ainesten sekaan. Kaada paseerattu tomaatti kastikkeeseen.
  4. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää kookoskerma lopuksi kastikkeeseen ja kuumenna kiehuvaksi.
  5. Viimeistele banaani-kanakorma paahdetuilla mantelilastuilla ja korianterilla. Tarjoa riisin kanssa.
Kommentoi »