Maku

Baba ganoush

1 h 10 min
GL
MA
MU
4
1

Libanonilainen munakoisotahna eli baba ganoush on helppo illanistujaisruoka. Tarjoa ihanan tahnan lisäksi itse paistettua pitaleipää, oliiveja ja salaattia.
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (8 annosta)

  • 2 kplmunakoisoa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 2 rklseesamitahnaa eli tahinia
  • 1 dlsitruunamehua
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 1/2 tlsormisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 3 rkltuoreyrttiseosta (lehtipersiljaa ja minttua, silputtuna)

Pinnalle

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/4 kplgranaattiomenaa (siemeniä)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h

Pistele munakoisot haarukalla ja paahda 200-asteisessa uunissa noin tunti. Halkaise munakoisot ja kaavi sisus kulhoon. Lisää muut aineet ja murskaa seos haarukalla. Jos haluat tahnasta sileää, käytä sauvasekoitinta.

Pane tahna tarjoilukulhoon ja valuta pinnalle oliiviöljyä. Lisää koristeeksi granaattiomenan siemeniä.

* Jos haluat munakoisotahnasta mausteisemman, lisää jeeraa ja chiliä. 

MITÄ PIDIT?
4