Maku

Aurinkoinen kakku

3 h 20 min
4.5
0

Aurinkoinen kakku

Teksti Juulia Reinikka
Kuvat Mikael Pettersson
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 175 gkaurakeksejä (vaniljatäytteisiä)
  • 50 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Täyte

  • 4 kplliivatelehteä
  • 500 gmaitorahkaa
  • 397 gkondensoitua maitoa (397 g = 1 tlk)
  • 3 rklsitruunamehua

Päälle

  • 3 kplliivatelehteä
  • 1 kplappelsiinia
  • 3/4 dlsitruunamehua

Tee näin

3 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN3 h

Valmista ensin aurinkoisen kakun pohja. Murskaa keksit käsin tehosekoittimeen tai monitoimikoneen kulhoon. Jauha keksit muruiksi. Voit myös panna keksit myös kestävään pussiin ja nuijia kaulimella muruiksi. Sekoita murujen joukkoon sulatettu rasva.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Taputtele muruseos vuoan pohjalle. Nosta vuoka odottamaan jääkaappiin.

Upota liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 5 minuutiksi.

Sekoita kulhossa rahka ja kondensoitu maito. Kuumenna sitruunamehu ja liuota puristetut liivatelehdet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen tasaisesti sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi.

Upota päällisen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuori appelsiini veitsellä. Leikkaa appelsiinista renkaita ja asettele ne hyytyneen kakun pinnalle. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet nesteeseen. Kaada neste varovasti kakun päälle. Pane aurinkoinen kakku hyytymään tarjoiluun asti jääkaappiin.

Tarjoa aurinkoinen kakku juhlapöydässä kahvin tai teen kera.

  • Voit käyttää kakkupohjaan mitä tahansa lempikeksejäsi.
  • Appelsiinin sijaan voit asetella pinnalle aprikooseja, mandariineja tai marjoja.
  • Kolme kakkua riittää 30 hengen juhlaporukalle!
MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä