Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Aurinkoinen kakku

3 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 0 min
24.4.2013
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
175 g
kaurakeksejä (vaniljatäytteisiä)
50 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
Täyte
4 kpl
liivatelehteä
500 g
maitorahkaa
397 g
kondensoitua maitoa (397 g = 1 tlk)
3 rkl
sitruunamehua
Päälle
3 kpl
liivatelehteä
1 kpl
appelsiinia
3/4 dl
sitruunamehua

Valmista ensin aurinkoisen kakun pohja. Murskaa keksit käsin tehosekoittimeen tai monitoimikoneen kulhoon. Jauha keksit muruiksi. Voit myös panna keksit myös kestävään pussiin ja nuijia kaulimella muruiksi. Sekoita murujen joukkoon sulatettu rasva.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Taputtele muruseos vuoan pohjalle. Nosta vuoka odottamaan jääkaappiin.

Upota liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 5 minuutiksi.

Sekoita kulhossa rahka ja kondensoitu maito. Kuumenna sitruunamehu ja liuota puristetut liivatelehdet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen tasaisesti sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi.

Upota päällisen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuori appelsiini veitsellä. Leikkaa appelsiinista renkaita ja asettele ne hyytyneen kakun pinnalle. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet nesteeseen. Kaada neste varovasti kakun päälle. Pane aurinkoinen kakku hyytymään tarjoiluun asti jääkaappiin.

Tarjoa aurinkoinen kakku juhlapöydässä kahvin tai teen kera.

  • Voit käyttää kakkupohjaan mitä tahansa lempikeksejäsi.
  • Appelsiinin sijaan voit asetella pinnalle aprikooseja, mandariineja tai marjoja.
  • Kolme kakkua riittää 30 hengen juhlaporukalle!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt