


Lusikoitava juhlaruoka
Arja Korisevan kanakeitto on perhejuhlien suosikkiruoka – soppa saa tuhtiutta sulatejuustosta ja raikkautta omenasta
35 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 10 min
”Perheessämme kaikki tykkäävät keitoista. Siksi tarjoan usein juhlissakin paksua kasvissosekeittoa lisukkeiden, esimerkiksi poro- tai sipulirouheen ja krutonkien, kanssa. Seija-ystäväni reseptillä valmistettu keltainen kanakeitto on toinen perhejuhlien suosikki", kertoo Arja Koriseva.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 ½
isoa tai 2 pientä omenaa
1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
punainen paprika
1
vihreä paprika
2 rkl
voita
1 ½ rkl
vehnäjauhoja
5 dl
kanafondilientä
2 dl
maitoa
1 tl
currya
½ tl
kurkumaa
300 g
kypsää broileria suikaleina
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2 dl
ranskankermaa
½
pakettia sulatejuustoa
Arja Korisevan kanakeitto – ohje:
- Kuori ja kuutioi omenat ja sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise paprikat, poista siemenkodat ja kannat ja kuutioi paprikat.
- Sulata voi kattilassa ja kiehauta omena- ja sipulikuutiot siinä. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää kanaliemi ja maito. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää joukkoon valkosipulinkynnet ja kuutioidut paprikat. Mausta currylla ja kurkumalla.
- Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
- Lisää keittoon broilerinpalat ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää ranskankerma ja sulatejuusto koko ajan sekoittaen.
- Tarjoa vaalean leivän kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat