Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Lusikoitava juhlaruoka

Arja Korisevan kanakeitto on perhejuhlien suosikkiruoka – soppa saa tuhtiutta sulatejuustosta ja raikkautta omenasta

35 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 10 min

”Perheessämme kaikki tykkäävät keitoista. Siksi tarjoan usein juhlissakin paksua kasvissosekeittoa lisukkeiden, esimerkiksi poro- tai sipulirouheen ja krutonkien, kanssa. Seija-ystäväni reseptillä valmistettu keltainen kanakeitto on toinen perhejuhlien suosikki", kertoo Arja Koriseva.

Reseptin ainekset
4 annosta
1 ½
isoa tai 2 pientä omenaa
1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
punainen paprika
1
vihreä paprika
2 rkl
voita
1 ½ rkl
vehnäjauhoja
5 dl
kanafondilientä
2 dl
maitoa
1 tl
currya
½ tl
kurkumaa
300 g
kypsää broileria suikaleina
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2 dl
ranskankermaa
½
pakettia sulatejuustoa

Arja Korisevan kanakeitto – ohje:

  1. Kuori ja kuutioi omenat ja sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise paprikat, poista siemenkodat ja kannat ja kuutioi paprikat.
  2. Sulata voi kattilassa ja kiehauta omena- ja sipulikuutiot siinä. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää kanaliemi ja maito. Sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää joukkoon valkosipulinkynnet ja kuutioidut paprikat. Mausta currylla ja kurkumalla.
  4. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  5. Lisää keittoon broilerinpalat ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää ranskankerma ja sulatejuusto koko ajan sekoittaen.
  6. Tarjoa vaalean leivän kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt