Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Arancini eli täytetyt riisipallot

1 h 20 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 30 min

Italialaisten riisipallojen nimi, arancini, tarkoittaa pieniä appelsiineja. Nimi viittaa palleroiden muotoon ja kullankeltaiseen väriin. Riisipallot voi tarjota lisäkkeenä tai ateriana tomaattikastikkeen ja salaatin kanssa.

13.7.2017
Reseptin ainekset
18 kpl
4 dl
risottoriisiä
8 dl
kasvislientä (tai lihalientä)
1 rkl
voita
2 dl
parmesaania raastettuna
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
sahramia (ripaus)
1
keltuainen
Täyte
150 g
mozzarellaa
50 g
ilmakuivattua kinkkua
½ dl
pestokastiketta
Kuorrutus
3 dl
korppujauhoja
2
munaa
Paistamiseen
7 dl
rypsiöljyä

Arancinit – ohje:

  1. Keitä riisi kypsäksi kasvis- tai lihaliemessä. Valuta riisi, lisää joukkoon voi ja parmesaani. Mausta suolalla, pippurilla ja sahramilla. Anna riisin jäähtyä täysin ja lisää seokseen keltuainen.
  2. Pilko mozzarella pieniksi kuutioiksi. Silppua kinkku. Mittaa korppujauhot lautaselle. Riko munien rakenne rikki syvällä lautasella. 
  3. Ota lusikallinen riisiseosta kostutetulle kämmenelle. Painele riisi litteäksi kämmenpohjalle. Pane keskelle pala mozzarellaa, vähän kinkkua ja puoli teelusikallista pestoa. Nostele riisi täytteen päälle ja muotoile palloksi. Nosta pallot jääkaappiin vartiksi.
  4. Kierittele pallot ensin munassa ja sitten korppujauhoissa.
  5. Kuumenna öljy korkeassa, paksupohjaisessa kattilassa tai padassa. Sopiva öljyn kuumuus on 170–180 astetta.
  6. Uppopaista neljä palloa kerrallaan kullanruskeiksi välillä reikäkauhalla käännellen. Kypsennysaika on noin 6 minuuttia. Nosta pallerot valumaan talouspaperin päälle.
  7. Tarjoa arancinit kuumina tomaattikastikkeen kanssa.

Vinkki!

Riisipallon sisään voi kätkeä sieni- ja bolognese-kastikkeen rippeet tai pelkkää juustoa ja basilikaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt