Arancini eli täytetyt riisipallot

Reseptin ainekset (18 kpl)
- 4 dlrisottoriisiä
- 8 dlkasvislientä (tai lihalientä)
- 1 rklvoita
- 2 dlparmesaania raastettuna
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
- sahramia (ripaus)
- 1 kplkeltuainen
Täyte
- 150 gmozzarellaa
- 50 gilmakuivattua kinkkua
- 1/2 dlpestokastiketta
Kuorrutus
- 3 dlkorppujauhoja
- 2 kplmunaa
Paistamiseen
- 7 dlrypsiöljyä
Keitä riisi kypsäksi kasvis- tai lihaliemessä. Valuta riisi, lisää joukkoon voi ja parmesaani. Mausta suolalla, pippurilla ja sahramilla. Anna riisin jäähtyä täysin ja lisää seokseen keltuainen.
Pilko mozzarella pieniksi kuutioiksi. Silppua kinkku. Mittaa korppujauhot lautaselle. Riko munien rakenne rikki syvällä lautasella.
Ota lusikallinen riisiseosta kostutetulle kämmenelle. Painele riisi litteäksi kämmenpohjalle. Pane keskelle pala mozzarellaa, vähän kinkkua ja puoli teelusikallista pestoa. Nostele riisi täytteen päälle ja muotoile palloksi. Nosta pallot jääkaappiin vartiksi.
Kierittele pallot ensin munassa ja sitten korppujauhoissa.
Kuumenna öljy korkeassa, paksupohjaisessa kattilassa tai padassa. Sopiva öljyn kuumuus on 170–180 astetta.
Uppopaista neljä palloa kerrallaan kullanruskeiksi välillä reikäkauhalla käännellen. Kypsennysaika on noin 6 minuuttia. Nosta pallerot valumaan talouspaperin päälle.
Tarjoa kuumina tomaattikastikkeen kanssa.
Riisipallon sisään voi kätkeä sieni- ja bolognese-kastikkeen rippeet tai pelkkää juustoa ja basilikaa.