Arancini eli täytetyt riisipallot

1 h 20 min
0
0

Arancini eli täytetyt riisipallot

Italialaisten riisipallojen nimi, arancini, tarkoittaa pieniä appelsiineja. Nimi viittaa palleroiden muotoon ja kullankeltaiseen väriin. Riisipallot voi tarjota lisäkkeenä tai ateriana tomaattikastikkeen ja salaatin kanssa.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (18 kpl)

  • 4 dlrisottoriisiä
  • 8 dlkasvislientä (tai lihalientä)
  • 1 rklvoita
  • 2 dlparmesaania raastettuna
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • sahramia (ripaus)
  • 1 kplkeltuainen

Täyte

  • 150 gmozzarellaa
  • 50 gilmakuivattua kinkkua
  • 1/2 dlpestokastiketta

Kuorrutus

  • 3 dlkorppujauhoja
  • 2 kplmunaa

Paistamiseen

  • 7 dlrypsiöljyä

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN30 min

Keitä riisi kypsäksi kasvis- tai lihaliemessä. Valuta riisi, lisää joukkoon voi ja parmesaani. Mausta suolalla, pippurilla ja sahramilla. Anna riisin jäähtyä täysin ja lisää seokseen keltuainen.

Pilko mozzarella pieniksi kuutioiksi. Silppua kinkku. Mittaa korppujauhot lautaselle. Riko munien rakenne rikki syvällä lautasella. 

Ota lusikallinen riisiseosta kostutetulle kämmenelle. Painele riisi litteäksi kämmenpohjalle. Pane keskelle pala mozzarellaa, vähän kinkkua ja puoli teelusikallista pestoa. Nostele riisi täytteen päälle ja muotoile palloksi. Nosta pallot jääkaappiin vartiksi.

Kierittele pallot ensin munassa ja sitten korppujauhoissa.

Kuumenna öljy korkeassa, paksupohjaisessa kattilassa tai padassa. Sopiva öljyn kuumuus on 170–180 astetta.

Uppopaista neljä palloa kerrallaan kullanruskeiksi välillä reikäkauhalla käännellen. Kypsennysaika on noin 6 minuuttia. Nosta pallerot valumaan talouspaperin päälle.

Tarjoa kuumina tomaattikastikkeen kanssa.

Vinkki!

Riisipallon sisään voi kätkeä sieni- ja bolognese-kastikkeen rippeet tai pelkkää juustoa ja basilikaa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä