Maku

Appelsiinivaahto

1 h 25 min
4.7
0

Appelsiinivaahto

GL
0
4.7
Raikkaan makuinen appelsiinimousse on ihanan kuohkea jälkiruoka! Hurmaava tapa tarjota mousse on lusikoida vaahto appelsiininkuoreen.
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Tommy Selin
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 4 kplliivatelehteä
  • 1 dlappelsiinitäysmehua
  • 2 kplappelsiinia
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 1/2 dlvaahtouttuvaa vaniljakastiketta
  • 1 rklkahvilikööriä

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN25 min

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna mehu mikroaaltouunissa. Puserra liivatelehdistä vasi pois ja sulata ne kuumaan mehuun. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kuori appelsiinit ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi ja lisää mehuseos. Vatkaa myös vanilijakastike vaahdoksi ja sekoita vaahdot keskenään. Lisää appelsiinit varovasti joukkoon. Mausteeksi sopii kahvilikööri.

Annostele vaahto jälkiruokamaljoihin. Halutessasi voit tarjota moussen myös koverretuista appelsiineista. Ripottele pinnalle koristerakeita ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä