Maku

Appelsiini-marsipaanineliöt

35 min
3.5
0

Appelsiini-marsipaanineliöt

GL
0
3.5
Teksti Trine Hahnemann
Kuvat Lars Ranek
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 kpl)

  • 500 gmarsipaania
  • 1 kplappelsiinia
  • 1 rklkonjakkia

Sokeroidut appelsiinin kuoret

  • 1 kplappelsiinia
  • 3/4 dlvettä
  • 3/4 dlsokeria

Kuorrute

  • 200 gtummaa suklaata

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Tee ensin sokeroidut appelsiininkuoret. Leikkaa huolellisesti pestyn appelsiinin kuoret perunankuorimisveitsellä ohuelti. Leikkaa kuori erittäin ohuiksi tikuiksi. Kumoa kuoritikut kiehuvaan veteen ja keitä minuutin verran. Valuta kuoret. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi, kuumenna kunnes sokeri liukenee. Lisää nyt mukaan kuoritikut ja anna kiehua 8–10 minuuttia, kunnes kuoret ovat kuultavia. Nosta ne jäähtymään leivinpaperin päälle. Kuoritikut säilyvät ilmatiiviissä tölkissä muutaman päivän.

Raasta marsipaania kulhoon, lisää konjakki sekä appelsiinin kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi. Muotoile seoksesta neliömäinen tanko ja leikkaa sen noin 10 g paloiksi.

Sulata kuorrutussuklaa, kasta marsipaanipalat suklaaseen, nosta leivinpaperille kovettumaan ja koristele kuoritikuilla.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä