Luksusta salaattiin! Täydellinen antipastosalaatti valmistuu uunitomaateista, kesäkurpitsasta, parmankinkusta ja burratasta
1 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
30 minYlelliset makuaineet tekevät pikkujoulusalaatista juhlavan! Tämä antipastosalaatti hurmaa marinoiduilla ja paahdetuilla kasviksilla sekä luksusmozzarellalla eli burratalla. Halutessasi voit koota koko komeuden vihersalaattipedille.
GL
MU
0
Kuvat
Julkaistu 10.11.2021

Luksusta salaattiin! Täydellinen antipastosalaatti valmistuu uunitomaateista, kesäkurpitsasta, parmankinkusta ja burratasta
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 1kesäkurpitsaa
- 2–3 rkl oliiviöljyä
- 2 rklsitruunamehua
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 pkt (100 g) parmankinkkua
- 1 (250 g) burrata
Uunitomaatit
- 500 gluumukirsikkatomaatteja
- 1 rklsokeria
- 1 tlchilihiutaleita
- 1 rkloliiviöljyä
- ½ tl mustapippuria
- ½–1 tl suolaa
Antipastosalaatti valmistuu näin:
- Valmista ensin uunitomaatit: Pese ja halkaise tomaatit. Laita ne kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri, chilihiutaleet, öljy ja mausteet. Kaada pellille leivinpaperin päälle ja käännä tomaatit leikkuupinta ylöspäin. Paahda tomaatteja tunti uunissa 130 asteessa.
- Pese kesäkurpitsa. Höylää siitä juustohöylällä pitkiä, ohuita siivuja. Laita siivut kulhoon ja lisää sitruunamehu, öljy ja mausteet. Anna marinoitua tomaattien paahtumisen ajan.
- Laita parmankinkut pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Varo polttamasta.
- Laita kesäkurpitsat vadille, lisää päälle uunitomaatteja ja murusteltua parmankinkkua. Lisää lopuksi halkaistu burrata. Nauti antipastosalaatti leivän kanssa.

Mozzarellaa, parmankinkkua, pestoa... Italialainen perunasalaatti yhdistää antipastopöydän parhaat maut!
Kotivinkki

Antipastopöydän parhaat palat! Valmista marinoidut oliivit ja artisokat itse tällä ohjeella
Kotivinkki

Yksinkertaista mutta niin herkullista! Lämpimässä caprese-salaatissa on tomaattien maku parhaimmillaan
Kotivinkki

Rakastu sitruuna-uunifetasalaattiin – auringonkeltaiseen herkkuun tuovat makua paahdetut sitruunasiivut ja suolainen feta
Maku

Paahdettuna paras! Maukkaan hummuksen salaisuus ovat uunissa paahdetut kikherneet ja valkosipulit
Maku

Talvisalaatti kreikkalaiseen tapaan – jos rakastat uunifetapastaa, tämä salaatti on sinua varten!
Meillä kotona

Herkkupaloja pursuava kalalautanen on alkupalapöydän jalokivi – tyylikkään kokonaisuuden yllätys on raikas kermaviilipannacotta
Kotivinkki

Munakas + juustokakku = buffetpöydän uusi vetonaula! Munakasjuustokakku maistuu mehevältä cheddarilta ja vihreältä parsalta
Kotivinkki