Maku

Luksusta salaattiin! Täydellinen antipastosalaatti valmistuu uunitomaateista, kesäkurpitsasta, parmankinkusta ja burratasta

1 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
30 min
Ylelliset makuaineet tekevät pikkujoulusalaatista juhlavan! Tämä antipastosalaatti hurmaa marinoiduilla ja paahdetuilla kasviksilla sekä luksusmozzarellalla eli burratalla. Halutessasi voit koota koko komeuden vihersalaattipedille.
GL
MU
0
0
Julkaistu: 10.11.2021


Ainekset (6 annosta)

  • 1kesäkurpitsaa
  • 2–3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 pkt (100 g) parmankinkkua
  • 1 (250 g) burrata

Uunitomaatit

  • 500 gluumukirsikkatomaatteja
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlchilihiutaleita
  • 1 rkloliiviöljyä
  • ½ tl mustapippuria
  • ½–1 tl suolaa
Tulosta

Antipastosalaatti valmistuu näin:

  1. Valmista ensin uunitomaatit: Pese ja halkaise tomaatit. Laita ne kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri, chilihiutaleet, öljy ja mausteet. Kaada pellille leivinpaperin päälle ja käännä tomaatit leikkuupinta ylöspäin. Paahda tomaatteja tunti uunissa 130 asteessa.
  2. Pese kesäkurpitsa. Höylää siitä juustohöylällä pitkiä, ohuita siivuja. Laita siivut kulhoon ja lisää sitruunamehu, öljy ja mausteet. Anna marinoitua tomaattien paahtumisen ajan.
  3. Laita parmankinkut pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Varo polttamasta.
  4. Laita kesäkurpitsat vadille, lisää päälle uunitomaatteja ja murusteltua parmankinkkua. Lisää lopuksi halkaistu burrata. Nauti antipastosalaatti leivän kanssa.

Kommentoi »