


Luksusta salaattiin! Täydellinen antipastosalaatti valmistuu uunitomaateista, kesäkurpitsasta, parmankinkusta ja burratasta
1 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 30 min
Ylelliset makuaineet tekevät pikkujoulusalaatista juhlavan! Tämä antipastosalaatti hurmaa marinoiduilla ja paahdetuilla kasviksilla sekä luksusmozzarellalla eli burratalla. Halutessasi voit koota koko komeuden vihersalaattipedille.
Reseptin ainekset
6 annosta
1
kesäkurpitsaa
2–3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunamehua
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 pkt (100 g)
parmankinkkua
1 (250 g)
burrata
Uunitomaatit
500 g
luumukirsikkatomaatteja
1 rkl
sokeria
1 tl
chilihiutaleita
1 rkl
oliiviöljyä
½ tl
mustapippuria
½–1 tl
suolaa
Antipastosalaatti valmistuu näin:
- Valmista ensin uunitomaatit: Pese ja halkaise tomaatit. Laita ne kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri, chilihiutaleet, öljy ja mausteet. Kaada pellille leivinpaperin päälle ja käännä tomaatit leikkuupinta ylöspäin. Paahda tomaatteja tunti uunissa 130 asteessa.
- Pese kesäkurpitsa. Höylää siitä juustohöylällä pitkiä, ohuita siivuja. Laita siivut kulhoon ja lisää sitruunamehu, öljy ja mausteet. Anna marinoitua tomaattien paahtumisen ajan.
- Laita parmankinkut pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Varo polttamasta.
- Laita kesäkurpitsat vadille, lisää päälle uunitomaatteja ja murusteltua parmankinkkua. Lisää lopuksi halkaistu burrata. Nauti antipastosalaatti leivän kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat