


Antellin valkosipulikeitto
45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min
Reseptin ainekset
4 annosta
100 g
valkosipulinkynttä (solo-lajike)
600 g
perunaa
300 g
palsternakkaa
300 g
purjoa
2 rkl
voita
1/4 tl
mustapippuria
12 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutiota
1 tl
merisuolaa
2 dl
ruokakermaa
Paahda kuorimattomia valkosipuleita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes valkosipulit ovat pehmeitä ja kypsiä.
Kuori ja paloittele perunat ja palsternakka. Silppua halkaistu, huuhdeltu purjo.
Kuullota kasvikset kattilassa voissa. Lisää kuoritut valkosipulit ja mustapippuri. Paista vielä hetki.
Lisää vesi, liemikuutio ja suola. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Lisää kerma ja kiehauta valkosipulikeitto.
Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella, tarkista valkosipulikeiton maku.
Tarjoa Antellin valkosipulikeitto leipäkrutonkien, yrttiöljyn ja maitovaahdon kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat