Antellin valkosipulikeitto

45 min
4
0

Antellin valkosipulikeitto

GL
KA
MU
0
4
Teksti Marjo Uusikylä, Antell
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 100 gvalkosipulinkynttä (solo-lajike)
  • 600 gperunaa
  • 300 gpalsternakkaa
  • 300 gpurjoa
  • 2 rklvoita
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 12 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 tlmerisuolaa
  • 2 dlruokakermaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN20 min

Paahda kuorimattomia valkosipuleita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes valkosipulit ovat pehmeitä ja kypsiä.

Kuori ja paloittele perunat ja palsternakka. Silppua halkaistu, huuhdeltu purjo.

Kuullota kasvikset kattilassa voissa. Lisää kuoritut valkosipulit ja mustapippuri. Paista vielä hetki.

Lisää vesi, liemikuutio ja suola. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Lisää kerma ja kiehauta valkosipulikeitto.

Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella, tarkista valkosipulikeiton maku.

Tarjoa Antellin valkosipulikeitto leipäkrutonkien, yrttiöljyn ja maitovaahdon kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä