Sitruunan ja mantelin liitto toimii! Annin uunissa -pääsiäiskakku hurmaa sitrusfanit
1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min
Manteli-sitruunakakku on taivaallisen raikas mutta mehevä. Anni Paakkunainen jauhaa kuorelliset mantelit itse jauheeksi, sillä lopputulos palkitsee.
Reseptin ainekset
8–10 henkilölle
250 g
voita
2 ½ dl
ruokosokeria
3
kananmunaa
250 gl
manteleita (kuorineen)
1 ½ dl
polentaa
1 tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
3
(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
Lisäksi
1
(luomu)sitruuna
3 rkl
ruokosokeria
1 rkl
vettä
200 g
ranskankermaa
Manteli-sitruunakakku – ohje:
- Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan noin 22–24 cm kakkuvuoka leivinpaperilla.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan vaahtoon koko ajan vatkaten.
- Mittaa mantelit blenderiin ja aja tasaiseksi jauheeksi. Sekoita keskenään polenta, mantelijauhot, leivinjauhe sekä suola. Lisää seos voivaahtoon käännellen.
- Pese sitruunat huolellisesti ja raasta kuoret. Purista yhden sitruunan mehu. Lisää kuoriraaste ja mehu taikinan sekaan. Kääntele nuolijalla tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista kakkua uunin keskitasolla noin 60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
- Valmista siirappi. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Purista yhden sitruunan mehu suoraan kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Lämmitä, kunnes sokeri sulaa. Anna kiehua vielä pari minuuttia. Lisää sitruunankuori raasteena tai ohuina suikaleina. Anna jäähtyä.
- Nosta kakku tarjolle ja voitele siirapilla. Jätä sitruunankuoret koristeeksi.
- Vatkaa ranskankerma kevyesti ja tarjoa kakun kanssa.
Vinkit!
- Voit käyttää myös valmista mantelijauhetta, mutta vielä parempaa kakkua saat, jos maltat tehdä mantelijauheen itse kuorellisista manteleista.
- Halutessasi voit maustaa ranskankerman vaniljasokerilla.



Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat