Maku

Anjeerot eli somalialaiset letut

50 min
KA
LA
MA
MU
3.25
1


 

Tulosta
Teksti Marja Samuli
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (12 kpl)

  • 1 dlmaissijauhoja
  • 5 dlvettä
  • 3 rklsokeria
  • 25 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 3 dlvehnäjauhoja

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Sekoita hiiva haaleaan veteen. Lisää jauhot, sokeri ja suola ja sekoita hyvin. Pane kulho peitettynä sivuun noin puoleksi tunniksi ja paista taikinasta pinnoitetulla pannulla kookkaita lettuja. Somaliassa paistamiseen käytetään erityistä valurautaista anjeeropannua. Peitä pannu kannella, kunnes pinta ruskistuu. Nauti hunajan, hillon, pinaatti-tomaattimuhennoksen tai lihakastikkeen ja salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.25