Maku

Amerikkalainen pekaanipiirakka

4 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
4 h
Tämän piirakan kuningas on pekaanipähkinä ja paahteisen sokerin maku. Pekaanipiirakka on todellinen amerikkalainen klassikko. Sen tekeminen on helppoa. Varaa vain riittävästi aikaa piirakan hyytymiselle rauhassa. Tarjoile piirakka vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
3.8
3
Julkaistu 26.11.2014


Reseptin ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 200 gvoita (sulatettu)
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlfariinisokeria
  • 1/2 tlmerisuolaa (hienoa)

Täyte

  • 1 dlsokeria
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 1/2 tlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlmerisuolaa (hienoa)
  • 4 kplkananmunia
  • 400 gruokosokerisiirappi (pullo)
  • 1 1/2 rklvoita (sulatettua)
  • 1 tlvaniljauutetta
  • 200 gpekaanipähkinöitä
Tulosta

Valmista taikina. Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä.

Sekoita kulhossa jauhot, fariinisokeri ja suola. Lisää mukaan sulatettu voi, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina piirakkavuokaan (27 cm) reunoille ja pohjalle tasaiseksi. Laita jääkaappiin vähintään 20 minuutiksi.

Sekoita täytteen sokeri, fariinisokeri, jauhot ja suola isossa kulhossa. Vatkaa joukkoon kevyesti kananmunat.

Lisää täytteeseen siirappi, sulatettu voi ja vanilja. Kääntele joukkoon pekaanipähkinät.

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Nosta vuoka uunipellille leivinpaperin päälle. Peitä piirakka kevyesti foliolla.

Laita piirakka uunin keskitasolle ja paista 175 asteessa reilu tunti (60-80 min) kunnes täyte on hyytynyt.

Anna piirakan jäähtyä rauhassa huoneenlämmössä 3 tunnin ajan. Täyte hyytyy lisää jäähtyessä. Säilytä piirakkaa jääkaapissa.

Kokeile lisätä täytteeseen loraus bourbonia, konjakkia tai hunajaviskiä!
3 kommenttia