Amerikkalainen pekaanipiirakka

Reseptin ainekset (8 annosta)
Pohja
- 200 gvoita (sulatettu)
- 5 dlvehnäjauhoja
- 3/4 dlfariinisokeria
- 1/2 tlmerisuolaa (hienoa)
Täyte
- 1 dlsokeria
- 1/2 dlfariinisokeria
- 1 1/2 tlvehnäjauhoja
- 1/2 tlmerisuolaa (hienoa)
- 4 kplkananmunia
- 400 gruokosokerisiirappi (pullo)
- 1 1/2 rklvoita (sulatettua)
- 1 tlvaniljauutetta
- 200 gpekaanipähkinöitä
Valmista taikina. Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä.
Sekoita kulhossa jauhot, fariinisokeri ja suola. Lisää mukaan sulatettu voi, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina piirakkavuokaan (27 cm) reunoille ja pohjalle tasaiseksi. Laita jääkaappiin vähintään 20 minuutiksi.
Sekoita täytteen sokeri, fariinisokeri, jauhot ja suola isossa kulhossa. Vatkaa joukkoon kevyesti kananmunat.
Lisää täytteeseen siirappi, sulatettu voi ja vanilja. Kääntele joukkoon pekaanipähkinät.
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Nosta vuoka uunipellille leivinpaperin päälle. Peitä piirakka kevyesti foliolla.
Laita piirakka uunin keskitasolle ja paista 175 asteessa reilu tunti (60-80 min) kunnes täyte on hyytynyt.
Anna piirakan jäähtyä rauhassa huoneenlämmössä 3 tunnin ajan. Täyte hyytyy lisää jäähtyessä. Säilytä piirakkaa jääkaapissa.