Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Amerikkalainen pekaanipiirakka

4 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h 0 min

Tämän piirakan kuningas on pekaanipähkinä ja paahteisen sokerin maku. Pekaanipiirakka on todellinen amerikkalainen klassikko. Sen tekeminen on helppoa. Varaa vain riittävästi aikaa piirakan hyytymiselle rauhassa. Tarjoile piirakka vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

27.11.2014
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
200 g
voita (sulatettu)
5 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
fariinisokeria
1/2 tl
merisuolaa (hienoa)
Täyte
1 dl
sokeria
1/2 dl
fariinisokeria
1 1/2 tl
vehnäjauhoja
1/2 tl
merisuolaa (hienoa)
4 kpl
kananmunia
400 g
ruokosokerisiirappi (pullo)
1 1/2 rkl
voita (sulatettua)
1 tl
vaniljauutetta
200 g
pekaanipähkinöitä

Valmista taikina. Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä.

Sekoita kulhossa jauhot, fariinisokeri ja suola. Lisää mukaan sulatettu voi, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina piirakkavuokaan (27 cm) reunoille ja pohjalle tasaiseksi. Laita jääkaappiin vähintään 20 minuutiksi.

Sekoita täytteen sokeri, fariinisokeri, jauhot ja suola isossa kulhossa. Vatkaa joukkoon kevyesti kananmunat.

Lisää täytteeseen siirappi, sulatettu voi ja vanilja. Kääntele joukkoon pekaanipähkinät.

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Nosta vuoka uunipellille leivinpaperin päälle. Peitä piirakka kevyesti foliolla.

Laita piirakka uunin keskitasolle ja paista 175 asteessa reilu tunti (60-80 min) kunnes täyte on hyytynyt.

Anna piirakan jäähtyä rauhassa huoneenlämmössä 3 tunnin ajan. Täyte hyytyy lisää jäähtyessä. Säilytä piirakkaa jääkaapissa.

Kokeile lisätä täytteeseen loraus bourbonia, konjakkia tai hunajaviskiä!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt