
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 2 kplliivatelehteä
- 1 1/2 dltomusokeria
- 3 kplmunaa
- 4 dlkermalikööriä (Amarula)
- 200 gvalkosuklaata
- 2 tlkanelia
- 4 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
Koristeluun
- 50 gvalkosuklaata
Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri, lisää joukkoon likööri. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa ja lisää suklaasula munavaahtoon.
Yhdistä kaneli ranskankermaan ja lisää muna-suklaaseokseen. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Purista liivatteista vesi ja sulata liivatteet tilkkaan kuumaa vettä.
Lisää liivateseos ohuena nauhana mousseen. Nostele sekaan lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos isoon kulhoon tai pieniin annosmaljoihin ja anna jähmettyä pari tuntia ennen tarjoilua.
Koristele annokset. Sulata 50 grammaa valkosuklaata miedolla lämmöllä mikrossa. Kaada suklaasula pieneen pussiin, leikkaa pussin kulmasta pieni pala pois ja pursota sen kautta leivinpaperille koristeita.
Pane koristeet jääkaappiin jähmettymään ja asettele ne annoksille juuri ennen tarjoilua.