


Aleksanterinleivos – suosikkiherkku tunnetaan murotaikinasta, vadelmahilloraidasta ja ennen kaikkea somasta vaaleanpunaisesta kuorrutuksesta!
1 h 0 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 20 min
Aleksanterinleivoksia on tehty Suomessa jo 1800-luvun alussa. Voit viimeistellä herkun vielä kermapursotuksella, vadelmilla ja syötävillä terälehdillä.
Reseptin ainekset
20 leivosta
200 g
pehmeää voita
1 dl
sokeria
4 dl
vehnäjauhoja
1
muna (koko s-m)
Täyte
1½ dl
vadelmahilloa
Kuorrutus
4 dl
tomusokeria
2 rkl
sokeroimatonta vadelmamehua (tai muuta punaista marjamehua)
(punaista elintarvikeväriä)
Aleksanterinleivos – ohje:
- Nypi voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Kauli taikina noin puolen senttimetrin paksuiseksi levyksi kahden leivinpaperin välissä. Siirrä taikina pellille ja poista päällimmäinen paperi. Kypsennä 175 asteessa 17–20 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
- Leikkaa levy puoliksi kahteen yhtä suureen osaan. Irrota leivinpaperi pitkäteräisellä veitsellä levyjen pohjasta. Levitä vadelmahillo toiselle levylle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta toinen levy varovasti päälle.
- Sekoita tomusokeri ja vadelmamehu tasaiseksi kuorrutteeksi. Tehosta vaaleanpunaista väriä halutessasi ripauksella punaista elintarvikeväriä. Levitä kuorrutus leivoslevyn pintaan leveällä lastalla sileäksi kerrokseksi. Anna kuorrutteen kovettua.
- Leikkaa haluamasi kokoisiksi ja muotoisiksi leivoksiksi. Levy on helpompi leikata, kun se on saanut vetäytyä muutaman tunnin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat