Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Aleksanterinleivos – suosikkiherkku tunnetaan murotaikinasta, vadelmahilloraidasta ja ennen kaikkea somasta vaaleanpunaisesta kuorrutuksesta!

1 h 0 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 20 min

Aleksanterinleivoksia on tehty Suomessa jo 1800-luvun alussa. Voit viimeistellä herkun vielä kermapursotuksella, vadelmilla ja syötävillä terälehdillä.

8.5.2024
Reseptin ainekset
20 leivosta
200 g
pehmeää voita
1 dl
sokeria
4 dl
vehnäjauhoja
1
muna (koko s-m)
Täyte
1½ dl
vadelmahilloa
Kuorrutus
4 dl
tomusokeria
2 rkl
sokeroimatonta vadelmamehua (tai muuta punaista marjamehua)
(punaista elintarvikeväriä)

Aleksanterinleivos – ohje:

  1. Nypi voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kauli taikina noin puolen senttimetrin paksuiseksi levyksi kahden leivinpaperin välissä. Siirrä taikina pellille ja poista päällimmäinen paperi. Kypsennä 175 asteessa 17–20 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
  3. Leikkaa levy puoliksi kahteen yhtä suureen osaan. Irrota leivinpaperi pitkäteräisellä veitsellä levyjen pohjasta. Levitä vadelmahillo toiselle levylle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta toinen levy varovasti päälle.
  4. Sekoita tomusokeri ja vadelmamehu tasaiseksi kuorrutteeksi. Tehosta vaaleanpunaista väriä halutessasi ripauksella punaista elintarvikeväriä. Levitä kuorrutus leivoslevyn pintaan leveällä lastalla sileäksi kerrokseksi. Anna kuorrutteen kovettua.
  5. Leikkaa haluamasi kokoisiksi ja muotoisiksi leivoksiksi. Levy on helpompi leikata, kun se on saanut vetäytyä muutaman tunnin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt