Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Äitienpäiväleivokset

30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min

Tässä ohje leipurille, joka ei halua tahria käsiään taikinaan. Nopeasti valmistuvat voitaikinaleivonnaiset maistuvat mantelilta sekä päärynältä ja kermavaahdon kera vievät kielen mennessään.

Reseptin ainekset
5 annosta
5 kpl
voitaikinalevyjä
Täyte
100 g
mantelimassaa
25 g
voita (huoneenlämpöistä)
1 kpl
keltuainen
1 rkl
sokeria
0,5 rkl
vehnäjauhoja
5 kpl
päärynöitä
3 rkl
sulatettua voita
Lisäksi
Säästä valkuainen voiteluun. Leivokset voi kuorruttaa myös hasselpähkinärouheella.

Sulata voitaikinalevyt ohjeen mukaan. Leikkaa jokainen levy puoliksi. Paina joka toiseen pohjaan piparkakkumuotilla kuvio ja poista se niin että levyyn jää reikä. Sekoita keskenään täytteen mantelimassa, voi, sokeri, keltuainen ja vehnäjauho. Voitele voitaikinalevyt valkuaisella ja laita aina kaksi päällekkäin niin että päällimmäisessä on muotilla tehty reikä. Jaa täyte levyjen reikiin. Kuori päärynät ja siivuta ohuemmasta päästä lähtien paloiksi, kokoa palat voitaikinalevyjen päälle mantelimassan päälle ja kaada päälle hiukan sulatettua voita. (jos päärynät ovat kovin isoja, laita vain osa siivuista voitaikinalevyjen päälle) Paista 200 asteessa kauniin ruskeiksi. Koska taikina on aika paksu, kannattaa pitää tarpeeksi kauan uunissa ja alatasolla. Tarjoile hiukan jäähtyneinä kermavaahdon kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt