Maku

Ailan suppilovahverokeitto

40 min
4.3
2

Ailan suppilovahverokeitto

MU
2
4.3
Teksti Aila Väänänen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 150 gsuppilovahveroita
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 2 rklvoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 8 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 2 dlruokakermaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 3 rklpersiljaa (hienonnettuna)
  • 1 tlrakuunaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN15 min

 Hienonna puhdistetut sienet.

Kuullota sipulikuutiot voissa, lisää sienet ja vehnäjauhot sekä vesi ja liemikuutio. Kuumenna sekoittaen, kunnes keitto sakenee.

Soseuta sauvasekoittimella hienoksi. Lisää kerma. Anna kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia.

Mausta suppilovahverokeitto rakuunalla ja persiljalla. Nauti höyryävä suppiskeitto tuoreen ruisleivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä