


Ailan mokkakakku
1 h 55 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 15 min
Reseptin ainekset
15 annosta
250 g
voita
2 1/2 dl
sokeria
3 kpl
munaa
5 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vanilliinisokeria
1/2 dl
pikakahvijauhetta
1/2 dl
kevytmaitoa
Kuorrutus
2 rkl
sokeria
100 g
voita
1 dl
kuohukermaa
4 dl
tomusokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten.
Yhdistä jauhoihin leivinjauhe, vanilliinisokeri ja pikakahvijauhe. Lisää taikinaan jauhoseos ja maito. Lusikoi taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 190 asteessa kypsäksi, noin tunnin ajan. Jäähdytä mokkakakku ja valmista halutessasi kuorrutus. Ruskista sokeri kattilassa. Lisää voi ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä hieman. Lisää tomusokeri voimakkaasti sekoittaen. Levitä kuorrutus jäähtyneen mokkakakun päälle.
●Kuorruttamisen sijaan voit koristella mokkakakun tomusokerilla tai suklaapapumakeisilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat