Kuvat
Julkaistu 11.5.2010

Ailan mokkakakku
Reseptin ainekset (15 annosta)
- 250 gvoita
- 2 1/2 dlsokeria
- 3 kplmunaa
- 5 1/2 dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 2 tlvanilliinisokeria
- 1/2 dlpikakahvijauhetta
- 1/2 dlkevytmaitoa
Kuorrutus
- 2 rklsokeria
- 100 gvoita
- 1 dlkuohukermaa
- 4 dltomusokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten.
Yhdistä jauhoihin leivinjauhe, vanilliinisokeri ja pikakahvijauhe. Lisää taikinaan jauhoseos ja maito. Lusikoi taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 190 asteessa kypsäksi, noin tunnin ajan. Jäähdytä mokkakakku ja valmista halutessasi kuorrutus. Ruskista sokeri kattilassa. Lisää voi ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä hieman. Lisää tomusokeri voimakkaasti sekoittaen. Levitä kuorrutus jäähtyneen mokkakakun päälle.
●Kuorruttamisen sijaan voit koristella mokkakakun tomusokerilla tai suklaapapumakeisilla.