Maku

Ailan mokkakakku

1 h 55 min
3.8
7

Ailan mokkakakku

Teksti Aila Väänänen, Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 250 gvoita
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 5 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvanilliinisokeria
  • 1/2 dlpikakahvijauhetta
  • 1/2 dlkevytmaitoa

Kuorrutus

  • 2 rklsokeria
  • 100 gvoita
  • 1 dlkuohukermaa
  • 4 dltomusokeria

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten.

Yhdistä jauhoihin leivinjauhe, vanilliinisokeri ja pikakahvijauhe. Lisää taikinaan jauhoseos ja maito. Lusikoi taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.

Paista 190 asteessa kypsäksi, noin tunnin ajan. Jäähdytä mokkakakku ja valmista halutessasi kuorrutus. Ruskista sokeri kattilassa. Lisää voi ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä hieman. Lisää tomusokeri voimakkaasti sekoittaen. Levitä kuorrutus jäähtyneen mokkakakun päälle.

●Kuorruttamisen sijaan voit koristella mokkakakun tomusokerilla tai suklaapapumakeisilla.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä