Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kalaisa arkiherkku

Kokkaa helppo kalapannu! Ahvenshaksuka valmistuu puolessa tunnissa

20 min

Lähi-idän keittiön reseptihelmi on pannulla paistettava shaksuka, joka valmistetaan tällä kertaa ahvenista ja vihreistä kasviksista.

3.10.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
ahvenfileitä
⅔ tl
suolaa
2 rkl
vaaleita seesaminsiemeniä
1 l
pinaattia
1
pieni fenkoli
100 g
sokeriherneenpalkoja tai herneitä
1
kesäsipuli
4
munaa
¼ tl
sormisuolaa
¼ tl
mustapippuria
(½ tl
sumakkia)
Paistamiseen
3 rkl
rypsiöljyä
Tarjoiluun
tuoretta leipää

Ahvenshaksuka – ohje:

  1. Mausta ahvenfileet suolalla. Pyörittele kalat seesaminsiemenissä.
  2. Huuhtele pinaatti lävikössä. Halkaise fenkoli, poista kanta ja huuhtele, leikkaa viipaleiksi. Huuhtele herneenpalot lävikössä. Huuhtele ja viipaloi sipuli varsineen.
  3. Paista ahvenfileitä öljyssä pannulla pari minuuttia molemmin puolin. Nosta fileet lautaselle.
  4. Lisää pannulle tilkka öljyä ja fenkolit. Paista 3 minuuttia. Lisää pinaatit, sipulit ja herneet. Paista sekoitellen vielä muutama minuutti. Lisää pannulle ahvenfileet.
  5. Tee kolot kananmunille. Riko koloihin kananmunat. Peitä pannu kannella tai alumiinifoliolla.
  6. Kypsennä kunnes kananmunan valkuainen on hyytynyt.
  7. Mausta shakshuka sormisuolalla, mustapippurilla ja halutessasi ripauksella sumakkia. Tarjoile leivän kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt