Kalaisa arkiherkku
Kokkaa helppo kalapannu! Ahvenshaksuka valmistuu puolessa tunnissa
20 min
Lähi-idän keittiön reseptihelmi on pannulla paistettava shaksuka, joka valmistetaan tällä kertaa ahvenista ja vihreistä kasviksista.
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
ahvenfileitä
⅔ tl
suolaa
2 rkl
vaaleita seesaminsiemeniä
1 l
pinaattia
1
pieni fenkoli
100 g
sokeriherneenpalkoja tai herneitä
1
kesäsipuli
4
munaa
¼ tl
sormisuolaa
¼ tl
mustapippuria
(½ tl
sumakkia)
Paistamiseen
3 rkl
rypsiöljyä
Tarjoiluun
tuoretta leipää
Ahvenshaksuka – ohje:
- Mausta ahvenfileet suolalla. Pyörittele kalat seesaminsiemenissä.
- Huuhtele pinaatti lävikössä. Halkaise fenkoli, poista kanta ja huuhtele, leikkaa viipaleiksi. Huuhtele herneenpalot lävikössä. Huuhtele ja viipaloi sipuli varsineen.
- Paista ahvenfileitä öljyssä pannulla pari minuuttia molemmin puolin. Nosta fileet lautaselle.
- Lisää pannulle tilkka öljyä ja fenkolit. Paista 3 minuuttia. Lisää pinaatit, sipulit ja herneet. Paista sekoitellen vielä muutama minuutti. Lisää pannulle ahvenfileet.
- Tee kolot kananmunille. Riko koloihin kananmunat. Peitä pannu kannella tai alumiinifoliolla.
- Kypsennä kunnes kananmunan valkuainen on hyytynyt.
- Mausta shakshuka sormisuolalla, mustapippurilla ja halutessasi ripauksella sumakkia. Tarjoile leivän kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat