Maku

Ahvenletut

1 h 5 min
3.7
0

Ahvenletut

Teksti Akseli Herlevi, Uura Hagberg
Kuvat Toni Härkönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Taikina

  • 3 dlkevytmaitoa
  • 3 dlruokakermaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 kplmunaa
  • 2 rklruohosipulia (hienonnettuna)
  • 2 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 3/4 tlsuolaa

Lisäksi

  • 3 kplahvenia (fileinä)

Paistamiseen

  • 3 rklvoita

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN40 min

Vatkaa kaikki taikinan aineet kulhossa tasaiseksi. Turvota taikinaa vähintään puoli tuntia.

Leikkaa ahvenfileet parin sentin suikaleiksi. Lisää taikinaan.

Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä ruokalusikallinen voita. Kun voi on kuplinut ja vähän ruskistunut, kaada pannulle kauhallinen taikinaa. Levitä taikina lastalla tai kallistelemalla pannua.

Kun pinta on hyytynyt, kiepsauta räiskäle ympäri ja paista toinenkin puoli ahvenletusta.

Tarjoa ahvenletut sellaisinaan tai halutessasi vaikkapa tomaattilohkojen ja fetajuuston kera huikopalaksi.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä